Sépiové špagety se slávkami

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

2 porce

Nebojte se experimentovat, sépiové špagety se slávkami chutnají stejně jedinečně jako vypadají! Šťáva z mušlí se postará o originálně slanou chuť, která si skvěle padne do noty s aromatickým česnekem a rajčaty. Až voňavou omáčku promícháte s černočernými špagetami a přidáte efektivně vypadající slávky, recept jako ze špičkové restaurace máte na stole!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Nejdřív omyjte a očistěte mušle.
  2. Do pánve nalijte pár lžic olivového oleje a přidejte očištěné slávky. Jakmile se všechny mušle otevřou, tak plamen vypněte. Mušle, které se neotevřou, vyhoďte. Z většiny mušlí vyndejte vnitřek, pár jich nechte celých. Dejte je stranou společně se scezenou šťávou z pánve.
  3. Do pánve vložte nasekané stroužky česneku a orestujte je na olivovém oleji, k němu přidejte rajčata. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a uvařte je do změknutí. Rajčatovou omáčku osolte a opepřete, přidejte šťávu z mušlí a Maggi Tekuté koření.
  4. Do rajčatové omáčky přidejte slávky a promíchejte s uvařenými těstovinami. Nakonec jídlo posypejte nasekanou petrželkou.