Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Zelňačka

Zelňačka

(0)
100 min
Snadný

Je chutné, zdravé a dostupné v kteroukoli roční dobu - kysané zelí. V zimě z něj připravujeme hustou, sytou a především velmi hřejivou polévku – zelňačku.

Zelná polévka nesmí chybět na jídelníčku během podzimní a zimní sezóny. V tomto receptu navrhujeme připravit zelnou polévku s bramborem, mrkví, celerem a petrželkou, ochucenou majoránkou a sladkou paprikou.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
kysané zelí
400  g
MAGGI Tekutý bujón Hovězí
2  lžíce
cibule
70  g
Brambory
200  g
mrkev
90  g
Palačinky, syrové
100  g
celer
125  g
Olej, řepka
2  lžíce
mletá paprika
2.3  g
majoránka
5  g
sůl
2  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
34.1 G
Energie
266.7 kcal
Tuky
13.8 G
Protein
3.8 G
Informace na porci

Postup

100 Minut
  • Krok 1

    10 min
    Připravte vývar z bujónu Maggi, přiveďte k varu a poté udržujte na mírném ohni.
  • Krok 2

    5 min
    Oloupejte zeleninu. Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostičky, mrkev na plátky, petržel a celer nastrouhejte na struhadle s většími otvory.
  • Krok 3

    5 min
    Ve velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte.
  • Krok 4

    5 min
    Přidejte nastrouhanou petržel a celer, opékejte asi 3 minuty, poté přidejte nakrájené brambory a mrkev. Zeleninu za občasného míchání opékejte ještě asi 5 minut.
  • Krok 5

    15 min
    Zeleninu zalijeme polovinou vývaru a přikryté dusíme na mírném ohni asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Krok 6

    5 min
    Vymačkámme vodu ze zelí (pokud je moc kyselé, propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou), nakrájíme, dáme do samostatného hrnce a zalijeme zbylým vývarem.
  • Krok 7

    50 min
    Zelí vaříme v odkrytém hrnci na prudkém ohni asi 10 minut, poté snížíme teplotu a přikryté dusíme do změknutí asi 40 minut. Pokud je v hrnci málo tekutiny, přidejte vodu (až do výšky zelí).
  • Krok 8

    5 min
    Do hrnce se zeleninou nalijeme zelí a vývar a společně vaříme asi 5 minut.Zelnou polévku podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sladkou, mletou papriku a majoránku. Ke konci vaření polévku dochutíme, aby nebyla příliš kyselá. V případě potřeby můžete přidat trochu medu nebo cukru.
Zelňačka

Krok 1 z 8

Připravte vývar z bujónu Maggi, přiveďte k varu a poté udržujte na mírném ohni.

Zelňačka

Krok 2 z 8

Oloupejte zeleninu. Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostičky, mrkev na plátky, petržel a celer nastrouhejte na struhadle s většími otvory.

Zelňačka

Krok 3 z 8

Ve velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte.

Zelňačka

Krok 4 z 8

Přidejte nastrouhanou petržel a celer, opékejte asi 3 minuty, poté přidejte nakrájené brambory a mrkev. Zeleninu za občasného míchání opékejte ještě asi 5 minut.

Zelňačka

Krok 5 z 8

Zeleninu zalijeme polovinou vývaru a přikryté dusíme na mírném ohni asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

Zelňačka

Krok 6 z 8

Vymačkámme vodu ze zelí (pokud je moc kyselé, propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou), nakrájíme, dáme do samostatného hrnce a zalijeme zbylým vývarem.

Zelňačka

Krok 7 z 8

Zelí vaříme v odkrytém hrnci na prudkém ohni asi 10 minut, poté snížíme teplotu a přikryté dusíme do změknutí asi 40 minut. Pokud je v hrnci málo tekutiny, přidejte vodu (až do výšky zelí).

Zelňačka

Krok 8 z 8

Do hrnce se zeleninou nalijeme zelí a vývar a společně vaříme asi 5 minut.Zelnou polévku podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sladkou, mletou papriku a majoránku. Ke konci vaření polévku dochutíme, aby nebyla příliš kyselá. V případě potřeby můžete přidat trochu medu nebo cukru.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
2 + 1 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Bufet
  • Cenově dostupný
  • česká kuchyně
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Globální
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Oslava
  • Podzim
  • Polévka
  • Polévka
  • Polévky
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Rodinné jídlo
  • Starter
  • Úvodní chod
  • Zdroj vlákniny
  • Zima

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Vánoční zelňačka

    Vánoční zelňačka

    37 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies