Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

(0)
146 min
středně pokročilí

Hovězí po burgundsku je jedním z nejznámějších jídel francouzské kuchyně. Základem je dobré, čerstvé hovězí maso, které se smaží a vaří dlouho na mírném ohni spolu se zeleninou, kořením a dalšími přísadami. Hovězí maso dušené na víně bude měkké a plné chuti. Vaši hosté to jistě ocení!

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
hovězí maso
500  g
MAGGI Tekutý bujón Hovězí
1  lžíce
Slanina krájená
50  g
žampiony
200  g
cibule
1  menší
česnek
3  stroužky
rozmarýn
1  snítka
sušený tymián
1  snítka
Červené víno
250  g
Koření, bobkový list
1  ks
mrkev
1  střední
mleté nové koření
3  ks
rajčatový protlak
1  lžíce
Olej, řepka
1  lžíce
sůl
1  špetka
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
17.3 G
Energie
365.2 kcal
Tuky
14.4 G
Protein
33.5 G
Informace na porci

Postup

146 Minut
  • Krok 1

    2 min
    Hovězí maso nakrájejte na kostičky. Dochuťte solí a pepřem.
  • Krok 2

    10 min
    Ve velkém hrnci nebo kastrolu rozehřejte olej na středním plameni. Osmažte kousky hovězího masa, dokud nejsou ze všech stran dobře opečené. Hovězí maso vyjmeme a dáme stranou.
  • Krok 3

    2 min
    Do stejného hrnce přidáme 50 g na kostičky nakrájené uzené slaniny. Smažíme do křupava, dokud se tuk nevypálí.
  • Krok 4

    5 min
    1 mrkev nakrájíme na plátky, 200 g žampionů na čtvrtky, 1 cibuli na malé kostičky a nasekáme 3 stroužky česneku.
  • Krok 5

    5 min
    Do hrnce se slaninou přidejte mrkev, houby, cibuli a česnek. Smažte, dokud zelenina nezměkne a cibule zesklovatí.
  • Krok 6

    2 min
    Přidejte 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku a promíchejte. Smažte 2 minuty.
  • Krok 7

    120 min
    Vraťte hovězí maso do hrnce. Přidejte 250 ml suchého červeného vína, 1 lžíci hovězího vývaru Maggi, 1 bobkový list, 3 bobule nového koření, snítku rozmarýnu a snítku tymiánu. Všechny ingredience smícháme dohromady, poté hrnec přikryjeme a dusíme 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. V případě potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.
Burgundské hovězí

Krok 1 z 7

Hovězí maso nakrájejte na kostičky. Dochuťte solí a pepřem.

Burgundské hovězí

Krok 2 z 7

Krok 2 Krok 2

Ve velkém hrnci nebo kastrolu rozehřejte olej na středním plameni. Osmažte kousky hovězího masa, dokud nejsou ze všech stran dobře opečené. Hovězí maso vyjmeme a dáme stranou.

Burgundské hovězí

Krok 3 z 7

Krok 3 Krok 3

Do stejného hrnce přidáme 50 g na kostičky nakrájené uzené slaniny. Smažíme do křupava, dokud se tuk nevypálí.

Burgundské hovězí

Krok 4 z 7

Krok 4 Krok 4

1 mrkev nakrájíme na plátky, 200 g žampionů na čtvrtky, 1 cibuli na malé kostičky a nasekáme 3 stroužky česneku.

Burgundské hovězí

Krok 5 z 7

Krok 5

Do hrnce se slaninou přidejte mrkev, houby, cibuli a česnek. Smažte, dokud zelenina nezměkne a cibule zesklovatí.

Burgundské hovězí

Krok 6 z 7

Krok 6

Přidejte 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku a promíchejte. Smažte 2 minuty.

Burgundské hovězí

Krok 7 z 7

Krok 7 Krok 7

Vraťte hovězí maso do hrnce. Přidejte 250 ml suchého červeného vína, 1 lžíci hovězího vývaru Maggi, 1 bobkový list, 3 bobule nového koření, snítku rozmarýnu a snítku tymiánu. Všechny ingredience smícháme dohromady, poté hrnec přikryjeme a dusíme 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. V případě potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
8 + 9 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Dušená jídla
  • Dušení
  • Evropská
  • Francouzská
  • Haute Cuisine
  • Historická
  • Hlavní chod
  • Hovězí
  • Místní
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Oslava
  • Podzim
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Pro rodiny s dětmi
  • Rodinné jídlo
  • S masem
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin
  • Zima
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies