Rychlá drůbeží polévka se žampiony

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

4-5 porcí

Tato polévka je důkazem, že právě jednoduché recepty často skrývají ty největší poklady. Užijete si snadnou přípravu, čerstvou zeleninu i sílu masa, jejichž chutě se v polévce propojí během pár minut. K vyvážené chuti všech ingrediencí už pak stačí přidat jen hustou smetanu a zázrak z jednoho hrnce je na stole.

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. Na másle ze všech stran orestujte nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Vyndejte ho z hrnce a odložte stranou.
    2. Ve výpeku z masa osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek. Asi po minutě k nim přidejte na malé kousky nakrájený řapíkatý celer, žampiony a mrkev.
    3. Až začne mrkev pouštět barvu, přidejte k zelenině asi 2 lžíce hladké mouky a zarestujte ji. Pak vše zalijte asi 750 ml vroucí vody, přidejte kostku MAGGI Slepičího bujónu ze zahrádky a lžičku provensálského koření.
    4. Polévku vařte, dokud zelenina nezměkne.
    5. Nakonec do polévky nalijte smetanu, přidejte pepř, sůl a opečené kuřecí maso. Polévku krátce povařte a podávejte s čerstvou petrželovou natí.