Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

3-4 porce

Jsou to právě pečená rajčata, cukr a voňavý rozmarýn, které dávají této řecké polévce její neopakovatelnou a specifickou chuť. Nechte všechny ingredience probublávat v troubě a sledujte, jak se šťáva z nich pomalu spojuje dohromady. Po rozmixování vás omámí nejen podmanivá vůně, ale i neskutečně červená barva, která bude ihned lákat k ochutnání. Jako třešinku na dort přidejte křupavý sýr halloumi a rajské hodování může začít!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
    2. Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte s rajčaty. Vše osolte, opepřete, posypte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte 2 snítky rozmarýnu. Nyní 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
    3. Dejte péct na 180-200 °C, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se nezačne rozpouštět (cca 20 minut).
    4. Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 5 minut vše pečte.
    5. Pak směs přendejte do hrnce a tyčovým mixérem ji rozmixujte do hladka.
    6. Nyní do rajčat nalijte připravený MAGGI Hovězí bujón, polévku provařte a dle chuti dosolte a opepřete.
    7. Na pánvi s kapkou olivového oleje opečte asi 3 plátky sýru Halloumi, který poté nakrájejte na kostičky a podávejte s horkou polévkou.