Pohankové placky s klobásou

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

30 minut

Množství

4 porce

Když se potkala pohanka s klobáskou, vznikla z toho láska na celý život. Až tuto kombinaci ochutnáte, zaručeně se do ní zamilujete i vy. Pro svou snadnou přípravu i tvárnou konzistenci je pohanka skvělou alternativou k bramborám. Užijte si její jemnou chuť, která je jako stvořená k výrazné klobásce a roztavenému sýru. Až tyto placky poprvé ochutnáte, nebudete věřit, jak málo času vám zabraly v kuchyni.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Pohanku prolijte studenou vodou, nechejte okapat, pak ji zalijte 1/2 sklenky vroucí vody a vařte doměkka. Nechejte ji vychladnout.
  2. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a nechejte ji zesklovatět na másle.
  3. Odstraňte střívko z klobásy, nakrájejte ji na malé kostky, ty osmažte na cibulce a nechejte je vychladnout.
  4. Do pohankové kaše přidejte cibuli s klobásou, sýr a vejce. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Na rozpáleném oleji smažte malé placičky.
  6. Placky podávejte se zakysanou smetanou.