Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Doba přípravy

120 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

6 porcí

Pirohy jsou skutečným pokladem východní kuchyně! Na povrchu jsou zlatavé a ozdobné, uvnitř voňavé a lahodné. Do přípravy se navíc může zapojit celá rodina! Nechte děti vykrajovat kolečka v těstě a naplňovat je nádivkou. Odměnou celé rodiny pak bude neskutečně chutná delikatesa, které se nebudete chtít vzdát!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Začněte přípravou těsta.
  2. Přesejte mouku do mísy nebo na vál.
  3. Rozpusťte v horké vodě máslo a sůl.
  4. Vlévejte ji postupně do mouky za stálého míchání. Těsto míchejte, dokud nebude měkké a hladké.
  5. Těsto přikryjte a nechejte alespoň 30 minut odpočinout.
  6. Nyní je čas na nádivku.
  7. Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte.
  8. Kroupy třikrát propláchněte studenou vodou. Uvařte je vodě se zeleninovým bujónem.
  9. Houby zalijte vařící vodou.
  10. Cibuli nasekejte a osmažte na velké pánvi. Pak do ní přidejte nadrobno nakrájené houby, po 5 minutách přidejte zelí a podlijte je vodou z hub.
  11. Až zelí změkne a voda se vyvaří, přidejte kroupy a nasekanou petrželku. Okořeňte podle chuti.
  12. Těsto rozválejte, sklenicí z něho vykrajujte kolečka, které pak naplňte nádivkou a spojte je po bocích. Vařte je v mírně osolené vodě 3–5 minut.