Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou. V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje.
Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti.
Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampiony a pórek, které rovněž osolte.
Asi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, MAGGI Slepičí bujón a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži. Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete. Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 °C.
Po čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté 20-25 minut.
Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití