Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.