Pečená vejce s klobáskami

Doba přípravy

15 minut

Doba čekání

20 minut

Množství

2 porce

Existují dva druhy snídaní. Ty které vás zasytí a ty, které vám připraví skvělou náladu na celý den. Pečená vejce s klobáskami patří k těm druhým. Originální způsob pečení v troubě vám zaručí dokonale připravená vejce, která navíc skvěle dochutí šťáva z bavorských klobásek a cherry rajčátek. Pokud navíc zvážíte, že základem této pochoutky je i vrstva jemné smetany a rozpuštěného másla, pochopíte, že se nejedná jen o tak ledajaké volské oko. Rána s touto snídaní už zkrátka nikdy nebudou obyčejná!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Nejprve na pánvi nebo grilu opečte bavorské klobásky.
  2. Dvě jednoporcové zapékací misky vymažte máslem a na jejich dno nalijte vrstvu smetany.
  3. Do smetany vložte opečené klobásky, nožem propíchnutá cherry rajčata a do každé vyklepněte vejce. Obsah okořeňte MAGGI Harmonií chuti a špetkou sladké papriky.
  4. Zapékací misky dejte do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 15 minut.
  5. Pečená vejce servírujte posypaná nasekanou pažitkou a s pečivem.