Kuřecí játra

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

3 porce

Kdyby jednohubky měly ruce, jednoznačně by hlasovaly pro tuto jednoduchou pochoutku! Spojuje totiž vše, co k lehkému pohoštění potřebujete. Římský kmín, zázvor a kardamon vytvoří exotickou a peprnou chuť, která je k jemným játrům jako stvořená. Naservírujte je s osmaženou cibulkou, zelenou petrželkou a jen sledujte, jak rychle budou mizet ze stolu!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Polovinu kostky MAGGI Slepičího bujonu zalijte v misce s 200ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
  2. Hladkou mouku smíchejte s kořením - římským kmínem, zázvorem, kardamomem, mletým pepřem. Přidejte sůl.
  3. Ve vzniklé směsi obalte očištěná kuřecí játra a ihned je dejte smažit do větší pánve na rozpálený olej.
  4. Ze všech stran pečená játra dejte stranou a do pánve vlijte připravený bujon.
  5. Tekutinu varem zredukujte na omáčku.
  6. Vzniklou omáčkou obajte orestovaná játra.
  7. Takto připravená je servírujte na opečeném kousku světé bagety s osmaženou cibulkou a pár lístky zelené petrželky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *