Kuřecí játra na toustu

Doba přípravy

Doba čekání

0 minut

Množství

3 porce

Kdyby jednohubky měly ruce, jednoznačně by hlasovaly pro tuto jednoduchou pochoutku! Spojuje totiž vše, co k lehkému pohoštění potřebujete. Římský kmín, zázvor a kardamon vytvoří exotickou a peprnou chuť, která je k jemným játrům jako stvořená. Naservírujte je s osmaženou cibulkou, zelenou petrželkou a jen sledujte, jak rychle budou mizet ze stolu!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Polovinu kostky MAGGI Slepičího bujónu zalijte v misce s 200 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
    2. Hladkou mouku smíchejte s kořením – římským kmínem, zázvorem, kardamomem a mletým pepřem. Přidejte sůl.
    3. Ve vzniklé směsi obalte očištěná kuřecí játra a ihned je dejte smažit do větší pánve na rozpálený olej.
    4. Ze všech stran pečená játra dejte stranou a do pánve vlijte připravený bujón.
    5. Tekutinu varem zredukujte na omáčku.
    6. Vzniklou omáčkou obalte orestovaná játra.
    7. Takto připravená je servírujte na opečeném kousku světlé bagety s osmaženou cibulkou a pár lístky zelené petrželky.