Kořeněné sledě

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

Množství

6 porcí

Příprava kořeněných sleďů připomíná kulinářskou terapii. Nechte, aby vám éterické oleje z hřebíčku, nového koření a kardamonu provoněly celou kuchyni a pusťtě se do přípravy hustého nálevu. Až sledě naložíte, zkuste potrénovat vaši trpělivost a dejte jim dostatek času na odpočinek v lednici. Odměnou vám za to budou krásně propojené chutě, které z tohoto pokrmu udělají skutečný kulinářský zážitek. Připravte na stůl, nejlepší část této terapie může začít!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Veškeré koření, kromě skořice, opražte krátce na suché pánvi, dokud neuvolní éterické oleje – dbejte na to, aby se nic nepřipálilo.
  2. Pak je utřete v hmoždíři a přidejte skořici.
  3. Sledě nakrájejte šikmo na části a promíchejte je s medem, MAGGI Tekutým kořením a citronovou šťávou.
  4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte ji ke sleďům společně s natenko nakrájenou pomerančovou kůrou a také kořením a olejem.
  5. Vše promíchejte, aby se sledě pokryly kořením. Uložte do ledničky na 1–2 dny, aby se dokonale spojily chutě.