Jednoduchý pečený bůček

Doba přípravy

120 minut

Doba čekání

120 minut

Množství

9 porcí

Jak bůček popsat třemi slovy? Jemný, šťavnatý a delikátní! Nesmíte na něj ale spěchat! Díky dlouhému pečení při nízké teplotě získáte nejen dokonalou konzistenci masa, ale i neobvykle intenzivní vůni. Ta vám připomene něco ze sváteční atmosféry, a právě proto se pečený bůček skvěle hodí například na velikonoční hostinu. Dobrou chuť.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Bůček z obou stran osolte, opepřete, posypejte pálivou paprikou a pokapejte MAGGI Tekutým kořením. Přikryjte jej a uložte na noc do ledničky.
  2. Troubu rozehřejte na 230 °C. Pečte bůček půl hodiny a pak snižte teplotu na 130 °C a pečte při ní 1,5 hodiny, dokud bůček nebude měkký a narůžovělý.
  3. Vyjměte jej z trouby a nechejte vychladnout. Až vychladne, zabalte jej do fólie a na několik hodin uložte do ledničky.
  4. Bůček chutná jako uzenina, bude také znamenitý, když jej usmažíte do křupava na nevelkém množství oleje.