Hubník

Doba přípravy

90 minut

Doba čekání

60 minut

Množství

3 porce

Jak se snadno a rychle ocitnout v zasněžených horách? Stačí si udělat Vánoční hubník. Horalská klasika nemůže chybět na Štědrovečerním stole mnoha rodin a jakmile recept vyzkoušíte, pochopíte proč! Na tuto pochoutku se bude chodit stejně tajně jako na cukroví.

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. 1/3 kostky MAGGI Hovězího bujonu rozpusťte v 300 ml horké vody. Sušené houby dejte změknout do studené vody.
    2. Na lžíci sádla orestujte nasekanou cibuli, přidejte k ní kostičky slaniny a po chvíli i namočené sušené houby.
    3. Pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte ho asi 200-300 ml připraveného bujonu.
    4. K namočenému pečivu přidejte trochu zchladlou houbovo-slaninovou směs, 2 vejce, prolisovaný česnek, ořechy a nasekané bylinky – tymián a rozmarýn.
    5. Směs zamíchejte, osolte a opeřete. Pokud je příliš řídká, můžete ji zahustit moukou nebo krupičkou.
    6. Formu na chlebíček vymažte sádlem a vysypejte strouhankou.
    7. Hubníkovou směs nandejte do formy a pečte při 180 °C 50-60 minut.
    8. Hotový hubník nechte zchaldnout a pak servírujte.