Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Vepřová krkovice ve vlastní omáčce

Vepřová krkovice ve vlastní omáčce

(0)
826 min
Snadný
Vynikající vepřová krkovička dušená ve vlastní omáčce ochucená MAGGI je perfektním nápadem na večeři. Šťavnaté maso s aromatickými bylinkami chutná báječně. Chcete-li získat charakteristickou chuť vepřové krkovičky , měla by být ponechána v bylinkách alespoň 12 hodin. Knedlíky jsou perfektní přílohou.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Tekuté koření
1  lžička
Vepřové maso, čerstvé, rameno, (bostonský zadek), čepel (steaky), oddělitelný pouze libový, syrový
360  g
Olej, řepka
5  lžíce
oregano
1  lžička
sušený tymián
0.5  lžička
Koření, estragon, sušené
0.5  lžička
černý pepř
1  špetka
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
0.5 G
Energie
275.8 kcal
Tuky
22.7 G
Protein
17 G
Informace na porci

Postup

826 Minut
  • Krok 1

    720 min
    Vepřovou krkovici umístěte do mísy a posypte ji bylinkami. Pokapejte kořením MAGGI, přidejte nasekaný česnek a trochu olivového oleje. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Maso nechte marinovat v lednici alespoň 12 hodin, ideálně přes noc, aby se všechny chutě pořádně propojily.
  • Krok 2

    10 min
    Předehřejte troubu na 180°C. Pokud máte radši křupavou kůrčičku, můžete maso opečte na pánvi na středně vysokém ohni v oleji do zlatova (asi 2–3 minuty z každé strany). Tento krok dodá masu intenzivnější chuť a krásnou texturu.
  • Krok 3

    90 min
    Opečené maso přendejte do pekáče. Přidejte cibuli a česnek, které se krásně rozvoní během pečení. Poté přilijte 1 sklenici vody (pokud máte rádi šťavnatější omáčku, můžete přidat i trochu víc vody nebo vývaru). Zakryjte pekáč poklicí nebo alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 1,5–2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
  • Krok 4

    5 min
    Po upečení vyndejte maso z pekáče a přendejte na talíř. Omáčku v pekáči můžete zahušťovat na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte lžíci mouky. Smažte krátce na středním ohni, aby se mouka trochu opražila, a pak pomalu přilévejte šťávu z pekáče, aby vznikla hustší omáčka. Podle potřeby ji ještě dochuťte solí, pepřem nebo kořením.
  • Krok 5

    1 min
    Vepřovou krkovici servírujte s omáčkou, ideálně s přílohou jako bramborové knedlíky, rýže nebo pečené brambory. Můžete přidat i čerstvou zeleninu nebo kyselé okurky pro vyváženost chutí.
Vepřová krkovice ve vlastní omáčce

Krok 1 z 5

Vepřovou krkovici umístěte do mísy a posypte ji bylinkami. Pokapejte kořením MAGGI, přidejte nasekaný česnek a trochu olivového oleje. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Maso nechte marinovat v lednici alespoň 12 hodin, ideálně přes noc, aby se všechny chutě pořádně propojily.

Vepřová krkovice ve vlastní omáčce

Krok 2 z 5

Předehřejte troubu na 180°C. Pokud máte radši křupavou kůrčičku, můžete maso opečte na pánvi na středně vysokém ohni v oleji do zlatova (asi 2–3 minuty z každé strany). Tento krok dodá masu intenzivnější chuť a krásnou texturu.

Vepřová krkovice ve vlastní omáčce

Krok 3 z 5

Opečené maso přendejte do pekáče. Přidejte cibuli a česnek, které se krásně rozvoní během pečení. Poté přilijte 1 sklenici vody (pokud máte rádi šťavnatější omáčku, můžete přidat i trochu víc vody nebo vývaru). Zakryjte pekáč poklicí nebo alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 1,5–2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.

Vepřová krkovice ve vlastní omáčce

Krok 4 z 5

Po upečení vyndejte maso z pekáče a přendejte na talíř. Omáčku v pekáči můžete zahušťovat na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte lžíci mouky. Smažte krátce na středním ohni, aby se mouka trochu opražila, a pak pomalu přilévejte šťávu z pekáče, aby vznikla hustší omáčka. Podle potřeby ji ještě dochuťte solí, pepřem nebo kořením.

Vepřová krkovice ve vlastní omáčce

Krok 5 z 5

Vepřovou krkovici servírujte s omáčkou, ideálně s přílohou jako bramborové knedlíky, rýže nebo pečené brambory. Můžete přidat i čerstvou zeleninu nebo kyselé okurky pro vyváženost chutí.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
12 + 7 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Brunch
  • Cenově dostupný
  • česká kuchyně
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Hlavní chod
  • jiný
  • jiný
  • Místní
  • Národní
  • Oběd
  • Pozdní večeře
  • Pozdní večeře
  • Rodinné jídlo
  • S masem
  • Vepřové
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina
  • Z trouby

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Vepřová krkovice v pivní marinádě

    Vepřová krkovice v pivní marinádě

    145 min středně pokročilí
  • Vepřová panenka s baby špenátem.

    Vepřová panenka s baby špenátem.

    67 min Snadný
  • Studená vepřová pečeně

    Studená vepřová pečeně

    89 min Snadný
  • Vepřová žebírka

    Vepřová žebírka

    90 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies