Burger s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

3 porce

Pokud něco dokáže konkurovat klasickému burgeru, pak je to tato veggie variace se sýrem halloumi. Křupavý sýr je jako stvořený ke šťavnatému lilku, cuketě a paprice, které díky česneku získají skvěle aromatickou chuť. Až ingredience propečete, naskládejte je do měkké bulky a nechte propojit všechny chutě a šťávy. Burgerů si raději přichystejte dostatek, i zapřísáhlí masožrouti se totiž budou dožadovat přídavku!

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. Nejprve si připravte marinádu z 1 lžíce Maggi BBQ marinády na kuře, nadrcených stroužků česneku a 3 lžic olivového oleje.
    2. Cuketu a lilek nakrájejte na plátky, papriku na větší kousky a posolte je.
    3. Plátky cukety namočte z obou stran do marinády a poklaďte je na rozpálený gril.
    4. Sýr halloumi rovněž nakrájejte na plátky a položte je k zelenině na gril. Větvičku rajčátek osolte a lehce ocukrujte a dejte péct na gril v alobalu nebo hliníkovém grilovacím tácku.
    5. Sýr i zeleninu grilujte z obou stran.
    6. Krátce před podáváním rozkrojte bulky na půl a také je krátce opečte na grilu.
    7. Pečivo naplňte opečenými plátky cukety, lilku a papriky, přidejte opečený sýr a podávejte s grilovanými rajčátky.