Brusinková omáčka

Doba přípravy

60 minut

Doba čekání

45 minut

Množství

4 porce

Brusinková omáčka bude skutečnou explozí nejen pro vaše chuťové buňky. Jen si to představte! Až sladká vůně rozpuštěného másla s cukrem provoní celou kuchyň, přijde na řadu výrazný rozmarýn s jalovcem, následovaný plným červeným vínem a brusinkami. Nechejte propojit všechny chutě a užívejte si neskutečnou vůni vycházející z hrnce. Až omáčku ochutnáte, zjistítě, že vůně na ní není zdaleka to nejlepší.

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Maso dejte vařit do vody s 1 kostkou MAGGI Uzeného bujónu do změknutí.
  2. Poté maso vyjměte a vývar si uchovejte, použijete ho na omáčku.
  3. V menším hrnci rozpusťte máslo a do něj přidejte cca 2 lžíce hladké mouky, zamíchejte jíšku.
  4. Tu nyní zalijte uzeným vývarem, přidejte 2 bobkové listy, 4-5 kuliček nového koření, 4-5 kuliček jalovce, snítku rozmarýnu, 200 ml červeného vína a 5 lžic brusinkové marmelády.
  5. Omáčku vařte bez poklice asi 15 minut a nakonec ji dosolte dle chuti.
  6. Hotovou omáčkou přelijte plátky uzené krkovice a servírujte s bramborovými špeclemi či knedlíkem.