Vepřová žebírka
90min
Snadný
Pečeným žebírkům se dá jen těžko odolat! Jak „vymáčknout“ z této dobroty maximum? Připravte k nim speciální marinádu, díky které se bude maso přímo rozplývat na jazyku a ruce i bradu budete mít mastnou od lahodné šťávy. Kdo se jednou zakousne, nebude chtít nikdy jinak!
masitá vepřová žebírka
2 kg
5.5 lžíce
česnek
2 stroužky
mletá, sladká paprika
1 lžíce
černý pepř
1 lžička
med
1 lžíce
kečup
5.5 lžíce
jablečná šťáva
5.5 lžíce
bramborový škrob
0.5 lžička
.
Výživové údaje
Energie
2018.83 kcal
Protein
195.85 G
Sacharidy
14.14 G
Tuky
119.12 G
Informace na porci
Postup
90 Minut
Krok číslo 1
10 min
Umyjte žebírka a osušte je. Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.
Krok číslo 2
15 min
Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.
Krok číslo 3
60 min
Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.
Krok číslo 4
5 min
Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0