Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat
  • Recepty
  • Produkty
  • O Maggi
  • Přihlásit se
  • Snídaně
  • Obědy a večeře
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5-ti minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat
  • Recepty
  • Produkty
  • O Maggi
  • Přihlásit se
  • Snídaně
  • Obědy a večeře
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5-ti minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

(0)
90min
Snadný
Pečeným žebírkům se dá jen těžko odolat! Jak „vymáčknout“ z této dobroty maximum? Připravte k nim speciální marinádu, díky které se bude maso přímo rozplývat na jazyku a ruce i bradu budete mít mastnou od lahodné šťávy. Kdo se jednou zakousne, nebude chtít nikdy jinak!

Ingredience

2 porce

Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
masitá vepřová žebírka
2  kg
MAGGI sójová omáčka
5.5  lžíce
česnek
2  stroužky
mletá, sladká paprika
1  lžíce
černý pepř
1  lžička
med
1  lžíce
kečup
5.5  lžíce
jablečná šťáva
5.5  lžíce
bramborový škrob
0.5  lžička
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Energie
2018.83 kcal
Protein
195.85 G
Sacharidy
14.14 G
Tuky
119.12 G
Informace na porci

Postup

90 Minut
  • Krok číslo 1

    10 min
    Umyjte žebírka a osušte je. Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.
  • Krok číslo 2

    15 min
    Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.
  • Krok číslo 3

    60 min
    Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.
  • Krok číslo 4

    5 min
    Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.
Vepřová žebírka

Krok číslo 1 z 4

Umyjte žebírka a osušte je. Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.

Vepřová žebírka

Krok číslo 2 z 4

Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.

Vepřová žebírka

Krok číslo 3 z 4

Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.

Vepřová žebírka

Krok číslo 4 z 4

Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!

Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Submit

Komentář 0

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno
Zrušit
Uložit
Načíst více komentářů

Objevte více

  • Globální
  • Hlavní chod
  • Přátelé
  • Pro dva
  • Rodina
  • Rodinné jídlo
  • S masem
  • Večeře
  • Víkendy

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Kuřecí paličky s hořčicí a bylinkami

    Kuřecí paličky s hořčicí a bylinkami

    79 min Snadný
  • Vepřová pečeně podlévaná omáčkou z medu a hořčice

    Vepřová pečeně podlévaná omáčkou z medu a hořčice

    220 min Snadný
  • Dlouze pečená vepřová plec v bulce

    Dlouze pečená vepřová plec v bulce

    595 min středně pokročilí
  • Ramen s bůčkem

    Ramen s bůčkem

    130 min středně pokročilí

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies