Pečeným žebírkům se dá jen těžko odolat! Jak „vymáčknout“ z této dobroty maximum? Připravte k nim speciální marinádu, díky které se bude maso přímo rozplývat na jazyku a ruce i bradu budete mít mastnou od lahodné šťávy. Kdo se jednou zakousne, nebude chtít nikdy jinak!
Ingredience
2
porce
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Umyjte žebírka a osušte je. Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.
Krok číslo 2
15 min
Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.
Krok číslo 3
60 min
Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.
Krok číslo 4
5 min
Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.
Krok číslo 1
z
4
Umyjte žebírka a osušte je. Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.
Krok číslo 2
z
4
Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.
Krok číslo 3
z
4
Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.
Krok číslo 4
z
4
Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0