Tato mísa byla optimalizována na 12 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Šunku dejte do hrnce s jednou cibulí nakrájenou na tenké proužky, nastrouhanou mandarinkovou kůrou, anýzem a dvěma rovnými lžícemi soli.
Vše zalijte pivem, ale nechte asi 100 ml. Pokud šunka není pokrytá tekutinou, přidejte vodu.
Vařte na mírném ohni dvě hodiny. Jedna hodina na kilogram masa.
Nechte šunku vychladnout.
V pánvi rozpusťte med ve zbývajícím pivu, přidejte hořčici a rozdrcený hřebíček.
Pokud má šunka vrstvu tuku, krájejte ji šrafovaně. Šunku potřete připravenou emulzí. Vložte do zapékací misky, posypte cibulí, česnekem a nakrájenými mandarinkami.
Šunku pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů bez pokličky asi 40 minut, dokud nebude hezky zhnědlá a mandarinky, cibule a česnek se neupečou.
Podávejte s připravenou omáčkou Maggi šťáva k masu připravenou podle návodu na obalu.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití