Letní večery jsou jako stvořené pro grilování s přáteli. A bez šťavnaté krkovičky se žádná zahradní párty zkrátka neobejde! Základem úspěchu je marináda, do které maso předem naložíte. Plátky určitě nerozklepávejte, abyste neporušili jejich strukturu – všechna šťáva pak zůstane uvnitř. Pak už jen zprudka ogrilujte, servírujte a přijímejte umaštěné gratulace od spokojených hostů.
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Nejprve si připravte marinádu. Dejte do mísy olivový olej, hořčici, česnek, černé pivo, med, rozmarýn a Maggi Tekuté koření. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Krok 2
120 min
Vepřovou krkovici nakrájejte na asi 2 cm silné plátky. Dejte je do uzavíratelné nádoby, ve které se budou marinovat, a zalijte připravenou marinádou. Nechte je v lednici odpočívat nejméně 2 hodiny.
Krok 3
5 min
Steaky pečte z obou stran na rozpáleném grilu. Po ogrilování nechte maso ještě několik minut odpočívat, až pak ho začněte krájet.
Krok 4
5 min
V misce si připravíme medovo-hořčičný dip smícháním všech ingrediencí. Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Krok 5
5 min
Hotové steaky podávejte s medovo-hořčičným dipem a grilovanou zeleninou nebo pečivem.
Krok 1
z
5
Nejprve si připravte marinádu. Dejte do mísy olivový olej, hořčici, česnek, černé pivo, med, rozmarýn a Maggi Tekuté koření. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Krok 2
z
5
Vepřovou krkovici nakrájejte na asi 2 cm silné plátky. Dejte je do uzavíratelné nádoby, ve které se budou marinovat, a zalijte připravenou marinádou. Nechte je v lednici odpočívat nejméně 2 hodiny.
Krok 3
z
5
Steaky pečte z obou stran na rozpáleném grilu. Po ogrilování nechte maso ještě několik minut odpočívat, až pak ho začněte krájet.
Krok 4
z
5
V misce si připravíme medovo-hořčičný dip smícháním všech ingrediencí. Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Krok 5
z
5
Hotové steaky podávejte s medovo-hořčičným dipem a grilovanou zeleninou nebo pečivem.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0