Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Květák ve strouhance

Květák ve strouhance

(0)
25 min
Snadný

Hledáte jedinečnou vegetariánskou svačinu, která nejen zasytí, ale především bude zdravá? Určitě vyzkoušejte obalovaný květák . Naštěstí je příprava takového pokrmu extrémně snadná!


K večeři pečený květák

Obalovaný květák je pokrm, který zaručeně potěší každého. Je nejen chutný, ale obsahuje i mnoho důležitých minerálů. Tato zelenina je zdravá a pečivo neobsahuje mnoho kalorií! Příprava takového pokrmu trvá doslova několik desítek minut - v závislosti na konkrétním zvoleném receptu.


Jak udělat obalovaný květák?

Recept na obalovaný květák je extrémně jednoduchý. Růžičky květáku bude nutné uvařit a poté je obalit v předem připraveném těstíčku. Obal může sestávat z drcených kukuřičných lupínků; Vyplatí se do ní přidat i koření. Doporučuje se zejména paprika, česnek a pepř. Takto připravené pečivo bude dokonale křupavé a dodá dříve uvařenému květáku jedinečnou chuť. Po obalení jednoduše obalovaný květák vhodíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Existuje i dietnější varianta, která také stojí za vyzkoušení!


Květák pečený v troubě

Zapékání květáku ve strouhance je ideální variantou pro každého, kdo potřebuje výrazně snížit kalorie ve svém jídelníčku. Jak vyrobit obalovaný květák v troubě? K tomu budete potřebovat opět květák obalený v dříve připravené polevě. Tentokrát ho ale nevkládáme do rozpáleného oleje, ale do trouby! Vnitřní teplota by měla být přibližně 220 stupňů Celsia; Připravený květák stačí péct dvacet minut. Květák ve strouhance, smažený i pečený, můžeme podávat s dipem. Tento typ omáčky se připravuje velmi jednoduchým způsobem. Stačí si připravit sklenici přírodního jogurtu a přidat oblíbené koření – česnek, papriku, případně dochutit hořčicí či majonézou. Pak už jen zamícháte omáčku a je prakticky hotová! Příprava obalovaného květáku je neuvěřitelně jednoduchá. Zajímavé je, že toto jídlo je velmi všestranné – může být jak hlavním jídlem, tak menší odpolední svačinkou. Vyplatí se také trochu zaexperimentovat při přípravě obalování a omáčky. Přidané koření můžete libovolně měnit pokaždé, abyste výrazně změnili chuť těchto přísad. Doporučujeme vám vyzkoušet tento úžasný, ale neuvěřitelně jednoduchý recept.

Ingredience

3

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Květák, syrový
1 
vejce
100  g
strouhanka
60  g
mléko
120  g
sůl
2  g
olivový olej
4  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
16.8 G
Energie
169.3 kcal
Tuky
6.9 G
Protein
8.1 G
Informace na porci
Disclaimer image
Zbytky využijeme
Jestliže vám zbyde strouhanka a obalovací směs, svš smíchejte a na pánvi opečte strouhankové placičky!

Postup

25 Minut
  • Krok 1

    10 min
    Květák rozebereme na středně velké růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem. Květák nesmí být příliš měkký, abychom s ním mohli dobře manipulovat.
  • Krok 2

    5 min
    V misce rozšleháme vejce se solí.
  • Krok 3

    10 min
    Uvařený květák zchladíme, růžičky namáčíme ve vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji dohněda ze všech stran. nebo dáme do trouby.
Květák ve strouhance

Krok 1 z 3

Květák rozebereme na středně velké růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem. Květák nesmí být příliš měkký, abychom s ním mohli dobře manipulovat.

Květák ve strouhance

Krok 2 z 3

V misce rozšleháme vejce se solí.

Květák ve strouhance

Krok 3 z 3

Uvařený květák zchladíme, růžičky namáčíme ve vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji dohněda ze všech stran. nebo dáme do trouby.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
5 + 14 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Cenově dostupný
  • česká kuchyně
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Globální
  • Jaro
  • Malé jídlo
  • Místní
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Odpoledne
  • Oslava
  • Pracovní dny
  • Předkrm
  • Příloha
  • Svačina
  • Úvodní chod
  • Vaření s dětmi
  • Vegetariánský
  • Vejce
  • Víkendy
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina
  • Zima
  • Z trouby

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Květákové steaky

    Květákové steaky

    45 min Snadný
  • Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

    Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

    22 min Snadný
  • Krémová květáková polévka s kuřecím masem

    Krémová květáková polévka s kuřecím masem

    40 min Snadný
  • Restované nudle s brokolicí a květákem, kari omáčkou s kokosovým mlékem

    Restované nudle s brokolicí a květákem, kari omáčkou s kokosovým mlékem

    32 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies