Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

(0)
22 min
Snadný

Grilovací sezóna je v plném proudu, a tak si mnoho lidí klade otázku, zda se dá grilovat i něco jiného než maso. Pokud jste vegetarián nebo čekáte hosty, kteří nejedí maso, zvažte přípravu květákových „steaků“. Tato jedinečná zelenina funguje skvěle jako náhražka masa v řízcích, jako zeleninová křidélka nebo nugety. Ukazuje se ale, že skvěle chutná i jako vegetariánský steak.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Květák, syrový
1 
curry
1  lžička
limetky
1  ks
čerstvý koriandr
20  g
jarní cibulka
15  g
Máta peprná, čerstvá
1  list
Feferonky
1 
olivový olej
4  g
sůl
2  g
MAGGI sójová omáčka
10  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
4.5 G
Energie
26.1 kcal
Tuky
1.2 G
Protein
0.7 G
Informace na porci

Postup

22 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Květák nakrájejte na „steaky“ silné asi 2 cm. Potřeme olivovým olejem, dochuťte solí a kari.
  • Krok 2

    10 min
    Grilujte na grilovací pánvi nebo grilu, dokud lehce nezhnědnou. Steaky můžete také péct v předehřáté troubě na 180 stupňů s funkcí horkovzdušného ohřevu, dokud lehce nezhnědnou. Pokud vám textura po grilování nevyhovuje (jsou příliš křupavé), blanšírujte je ve vroucí osolené vodě po dobu 1 minuty a poté pokračujte v receptu.
  • Krok 3

    5 min
    Mezitím si připravte omáčku – nasekejte koriandr, jarní cibulku, mátu a chilli papričku. Smíchejte s 2-3 lžícemi olivového oleje, kapkou sójové omáčky a limetkovou šťávou. Dochuťte solí podle chuti.
  • Krok 4

    2 min
    Květákové steaky podávejte se zelenou salsou.
Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

Krok 1 z 4

Květák nakrájejte na „steaky“ silné asi 2 cm. Potřeme olivovým olejem, dochuťte solí a kari.

Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

Krok 2 z 4

Grilujte na grilovací pánvi nebo grilu, dokud lehce nezhnědnou. Steaky můžete také péct v předehřáté troubě na 180 stupňů s funkcí horkovzdušného ohřevu, dokud lehce nezhnědnou. Pokud vám textura po grilování nevyhovuje (jsou příliš křupavé), blanšírujte je ve vroucí osolené vodě po dobu 1 minuty a poté pokračujte v receptu.

Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

Krok 3 z 4

Mezitím si připravte omáčku – nasekejte koriandr, jarní cibulku, mátu a chilli papričku. Smíchejte s 2-3 lžícemi olivového oleje, kapkou sójové omáčky a limetkovou šťávou. Dochuťte solí podle chuti.

Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

Krok 4 z 4

Květákové steaky podávejte se zelenou salsou.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
7 + 6 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Barbecue
  • Cenově dostupný
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Grilovaný
  • Hlavní chod
  • jiný
  • jiný
  • Kari
  • Letní
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Oslava
  • Rodinné jídlo
  • Vegetariánský
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Zdroj vlákniny
  • Zelenina

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Grilovaný steak z vepřové krkovičky s teplým salátem z čočky a špenátu a houbová omáčka

    Grilovaný steak z vepřové krkovičky s teplým salátem z čočky a špenátu a houbová omáčka

    45 min středně pokročilí

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies