Vepřová krkovice v pivní marinádě

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

2 hodiny

Množství

4 porce

Letní večery jsou jako stvořené pro grilování s přáteli. A bez šťavnaté krkovičky se žádná zahradní párty zkrátka neobejde! Základem úspěchu je marináda, do které maso předem naložíte. Plátky určitě nerozklepávejte, abyste neporušili jejich strukturu – všechna šťáva pak zůstane uvnitř. Pak už jen zprudka ogrilujte, servírujte a přijímejte umaštěné gratulace od spokojených hostů.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Nejprve si připravte marinádu. Dejte do mísy olivový olej, hořčici, česnek, černé pivo, med, rozmarýn a MAGGI Tekuté koření. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
    2. Vepřovou krkovici nakrájejte na asi 2 cm silné plátky. Dejte je do uzavíratelné nádoby, ve které se budou marinovat, a zalijte připravenou marinádou. Nechte je v lednici odpočívat nejméně 2 hodiny.
    3. Steaky pečte z obou stran na rozpáleném grilu. Po ogrilování nechte maso ještě několik minut odpočívat, až pak ho začněte krájet.
    4. V misce si připravíme medovo-hořčičný dip smícháním všech ingrediencí. Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
    5. Hotové steaky podávejte s medovo-hořčičným dipem a grilovanou zeleninou nebo pečivem.