Dýňová polévka

Doba přípravy

Doba čekání

30 minut

Množství

4 porce

Hustá dýňová polévka představuje skutečný oranžový zázrak. Nechte nakrájenou dýni pomalu měknout v rozpálené troubě a pusťte se do restování kořenové zeleniny. Ta se postará o výraznou a silnou chuť, která si neuvěřitelně sedne s máslově jemnou dýní. Až vše rozmixujete do lesklé husté podoby a po kuchyni se rozvine omamná vůně, stačí přidat citrón, cukr a šalvěj a dýňová terapie může začít!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Dýni zbavte semínek a nakrájete ji na měsíčky (tento druh dýně není třeba loupat). Vložte ji do pekáče a pokapejte olivovým olejem.
  2. V rozpálené troubě dýni pečte na 180 stupňů asi 30 minut, dokud nezměkne.
  3. Mezitím si v hrnci na polévku rozpustťe máslo a na něm orestujte na hrubo nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
  4. Obsah zalijte 750 ml vroucí vody a vhoďte do něho kostku MAGGI Slepičího bujonu. Přidejte snítku tymiánu a vše vařte, dokud zelenina nezměkne.
  5. Upečenou dýni nakrájejte na menší kousky a přidejte do polévky. Nyní vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji horkou vodou.
  6. Polévku dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a třtinovým cukrem.
  7. Jednotlivé porce podávejte pokapané balzamikovou redukcí, s chilli papričkou, čerstvou šalvějí a posypané sezamovými semínky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *