

Doba přípravy

Doba čekání
30 minut

Množství
4 porce
Hustá dýňová polévka představuje skutečný oranžový zázrak. Nechte nakrájenou dýni pomalu měknout v rozpálené troubě a pusťte se do restování kořenové zeleniny. Ta se postará o výraznou a silnou chuť, která si neuvěřitelně sedne s máslově jemnou dýní. Až vše rozmixujete do lesklé husté podoby a po kuchyni se rozvine omamná vůně, stačí přidat citrón, cukr a šalvěj a dýňová terapie může začít!
Jak na to?
Ingredience
- dýně hokkaido1 kus
- olivový olej1 lžíce
- máslo1 lžíce
- malá cibule1 kus
- střední mrkev1 kus
- střední petržel1 kus
- celer1/3
- MAGGI Slepičí bujón1 kostka
- tymián1 snítka
- čerstvá šalvěj1 lžíce
- třtinový cukr1 lžíce
- citronová šťáva1 lžička
- sůl
- pepř
- balzamiková redukce k podávání
- čerstvá chilli paprička k podávání1 ks
- sezamová semínka k podávání
Postup přípravy
- Dýni zbavte semínek a nakrájete ji na měsíčky (tento druh dýně není třeba loupat). Vložte ji do pekáče a pokapejte olivovým olejem.
- V rozpálené troubě dýni pečte na 180 stupňů asi 30 minut, dokud nezměkne.
- Mezitím si v hrnci na polévku rozpustťe máslo a na něm orestujte na hrubo nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
- Obsah zalijte 750 ml vroucí vody a vhoďte do něho kostku MAGGI Slepičího bujonu. Přidejte snítku tymiánu a vše vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Upečenou dýni nakrájejte na menší kousky a přidejte do polévky. Nyní vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji horkou vodou.
- Polévku dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a třtinovým cukrem.
- Jednotlivé porce podávejte pokapané balzamikovou redukcí, s chilli papričkou, čerstvou šalvějí a posypané sezamovými semínky.