Chilli con carne

Doba přípravy

1,5 hodina

Doba čekání

Množství

4-6 porce

Nebaví vás obyčejný guláš? Vyzkoušejte jeho exotičtější variantu – chilli con carne! Pokud jste milovníci ostrých jídel, nešetřete s pálivou paprikou. Ale i jen lehce pikantní varianta vás spolehlivě rozehřeje a naladí na správnou mexickou vlnu. Vždyť kdo by odolal? Pořádná porce masa v hutné rajčatové omáčce, fazole i kukuřice, výrazné koření – zkrátka jídlo, na které ještě dlouho s láskou vzpomínáte. Nezapomeňte ho připravit pořádný kotel, protože zmizí dřív, než řeknete „chilli con carne“!

Jak na to?

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm mleté maso.
  2. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek posekejte nadrobno. Až maso zezlátne, přidejte cibuli a později i česnek a smažte, dokud cibule nezměkne.
  3. Papriky nakrájejte na kostičky a přidejte je do pokrmu. Přidejte všechno koření a vše restujte asi 1 minutu.
  4. Pak přilijte vývar a pasírovaná rajčata a vše důkladně promíchejte. Přidejte tekutý bujón a vše poduste asi 30 minut.
  5. Potom přidejte scezené fazole a kukuřici a pokrm ochuťte solí a pepřem. Poduste ještě 10 minut.
  6. Podávejte s troškou smetany, čerstvým koriandrem a limetkou.