Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Grilovaná vepřová panenka

Grilovaná vepřová panenka

(0)
637 min
Snadný

Každý z nás s optimismem čeká na začátek grilovací sezóny. Vážíme si možností, které nám vaření venku nabízí. Šťavnatá porce masa, která je předem marinovaná, je ideálním nápadem na večeři pro opravdové milovníky masa. Lze ji podávat s různými přílohami, díky čemuž je tento pokrm mimořádně všestranný a vhodný pro každou příležitost. Šťavnatou grilovanou vepřovou panenku lze podávat s bramborami, sadou salátů, hranolky a také s různými omáčkami. Stojí však za to vědět, jak ji správně připravit, aby se při grilování rozvinula plná chuť a výrazné aroma.


Grilovaná vepřová panenka - jak ji připravit?

Šťavnatá vepřová panenka na grilu jistě uspokojí naše jazýčky. Klíčem k úspěchu tohoto pokrmu však není nic jiného než správně připravená marináda. Obvykle se připravuje s česnekem, vinným octem, olejem, rozmarýnem a sladkou paprikou. Existuje však mnohem více marinád na vepřovou panenku, v závislosti na tom, zda dáváme přednost mírným, nebo třeba pikantním pokrmům. Pamatujme si však, že zde nejsou klíčové samotné ingredience marinády, ale doba marinování. Mnoho lidí nechává maso marinovat jen pár hodin, což absolutně nestačí. V tomto případě se vyplatí řídit se jednoduchým pravidlem - čím déle, tím lépe. Nechme tedy maso marinovat celou noc, nebo nejlépe i druhý den. Díky tomu bude maso měkké, šťavnaté a také nasáklé vůní a chutí směsi koření

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Harmonie chutí
5  g
Vepřová panenka
200  g
olivový olej
4  lžíce
bílý vinný ocet
0.5  lžička
rozmarýn
1  snítka
Koření, pepř, bílá
0.25  lžička
MAGGI Tekuté koření
1  g
česnek
10  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
1.7 G
Energie
218.4 kcal
Tuky
19.3 G
Protein
10 G
Informace na porci

Postup

637 Minut
  • Krok 1

    5 min
    V misce smíchejte olivový olej, bílý vinný ocet, MAGGI Harmonie chutí, MAGGI Tekuté koření, nasekaný česnek, bílý pepř a lístky rozmarýnu (můžete je jemně nasekat, aby se uvolnila chuť). Dobře promíchejte.
  • Krok 2

    600 min
    Nakrájenou vepřovou panenku lehce očistěte a osušte papírovou utěrkou. Poté maso vložte do marinády a pečlivě potřete ze všech stran. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  • Krok 3

    30 min
    Předehřejte gril na střední teplotu. Panenku grilujte asi 12-15 minut, průběžně otáčejte – maso by mělo být uvnitř šťavnaté a růžové (vnitřní teplota cca 63 °C). Pokud nemáte teploměr, maso grilujte, dokud nebude pevné, ale stále měkké na dotek.
  • Krok 4

    2 min
    Hotové maso nechte 5 minut odpočinout zabalené v alobalu nebo přikryté v teplém hrnci, aby se šťávy rovnoměrně rozložily. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem, grilovanou zeleninou, pečivem nebo bramborami podle chuti.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
8 + 8 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • 4.července
  • Americká
  • Barbecue
  • Bufet
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Globální
  • Grilovaný
  • Hlavní chod
  • Letní
  • Oslava
  • Přátelé
  • Rodinné jídlo
  • S masem
  • Sport
  • Vepřové
  • Zdroj bílkovin

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Grilovaná rajčata

    Grilovaná rajčata

    35 min Snadný
  • Pikantní grilovaná žebra

    Pikantní grilovaná žebra

    541 min Snadný
  • Grilovaná zelenina s hořčicovým dipem

    Grilovaná zelenina s hořčicovým dipem

    25 min Snadný
  • Pikantní grilovaná žebírka

    Pikantní grilovaná žebírka

    545 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies