Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vepřová krkovice v pivní marinádě

0
145 min
středně pokročilí
Letní večery jsou jako stvořené na grilování s přáteli. A bez šťavnaté krkovičky se žádná zahradní párty zkrátka neobejde! Základem úspěchu je marináda, do které maso předem naložíte. Plátky určitě nerozklepávejte, abyste neporušili jejich strukturu - veškerá šťáva potom zůstane uvnitř. Pak už jen maso zprudka ogrilujte, servírujte a přijímejte umaštěné gratulace od spokojených hostů.

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

vepřová krkovička
750 g
olivový olej
2 lžíce
česnek
1 stroužek
pivo
1 dl
med
1 lžíce
hořčice
2 lžíce
rozmarýn
2 lžičky
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
majonéza
4 lžíce
citronová šťáva
1 lžička
hořčice
1 lžíce
med
1 lžíce

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
551.59 kcal
Protein
37.86 G
Sacharidy
9.73 G
Tuky
39.61 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

145 Minut
Krok číslo 1
5 min
Nejdříve si připravte marinádu. Do mísy dejte olivový olej, hořčici, česnek, černé pivo, med, rozmarýn a MAGGI Tekuté koření. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 2
120 min
Vepřovou krkovičku nakrájejte na asi 2 cm silné plátky. Dejte je do uzavíratelné nádoby, ve které se budou marinovat, a zalijte připravenou marinádou. Nechte je v chladničce odpočívat nejméně 2 hodiny.
Krok číslo 3
10 min
Steaky pečte z obou stran na rozpáleném grilu. Po ogrilované nechte maso ještě několik minut odpočívat, až potom ho začněte krájet.
Krok číslo 4
5 min
V misce si připravíme medově-hořčičný dip smícháním všech ingrediencí. Podle chuti dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Krok číslo 5
5 min
Hotové steaky podávejte s medově-hořčicovým dipem a grilovanou zeleninou nebo pečivem.
Vepřová krkovice v pivní marinádě

Krok číslo 1 z 5

Nejdříve si připravte marinádu. Do mísy dejte olivový olej, hořčici, česnek, černé pivo, med, rozmarýn a MAGGI Tekuté koření. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Vepřová krkovice v pivní marinádě

Krok číslo 2 z 5

Vepřovou krkovičku nakrájejte na asi 2 cm silné plátky. Dejte je do uzavíratelné nádoby, ve které se budou marinovat, a zalijte připravenou marinádou. Nechte je v chladničce odpočívat nejméně 2 hodiny.

Vepřová krkovice v pivní marinádě

Krok číslo 3 z 5

Steaky pečte z obou stran na rozpáleném grilu. Po ogrilované nechte maso ještě několik minut odpočívat, až potom ho začněte krájet.

Vepřová krkovice v pivní marinádě

Krok číslo 4 z 5

V misce si připravíme medově-hořčičný dip smícháním všech ingrediencí. Podle chuti dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Vepřová krkovice v pivní marinádě

Krok číslo 5 z 5

Hotové steaky podávejte s medově-hořčicovým dipem a grilovanou zeleninou nebo pečivem.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno