Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Špízy z vepřové panenky

0
390 min
Snadný
Špízy jsou neodmyslitelnou klasikou letních grilovaček. Vyzkoušejte náš tip, který vám pro špízy pomůže připravit šťavnaté a chuťově perfektní maso! Základem všeho je marinovat maso alespoň šest hodin v naší speciální marinádě ze zakysané smetany. Díky enzymům ve smetaně totiž maso neuvěřitelně zkřehne a pro špízy tak bude jako stvořené. Pak už jen připravte zeleninu se slaninou, které celému mixu dodají šťavnatou a jediněčnou chuť. Tato kombinace bude skutečným zázrakem na špejli!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

vepřová panenka
1 střední
zakysaná smetana
1 balení
cibule
1 střední
cuketa
1 ks
červená paprika
1 ks
dijonská hořčice
2 lžíce
anglická slanina
150 g
sůl
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
601.15 kcal
Protein
34 G
Sacharidy
8.64 G
Tuky
47.24 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

390 Minut
Krok číslo 1
5 min
Nejprve si připravte marinádu na maso ze 2 lžíc dijonské hořčice, 1 lžíci MAGGI Harmonie chutí - 3 druhy pepře, zakysané smetany a soli.
Krok číslo 2
360 min
Vše důkladně promíchejte a do marinády vložte nakrájenou vepřovou panenku spolu s jednou střední cibulí nakrájenou na větší kousky (aby se pak dala napíchat na špízky). Marinujte minimálně 6 hodin.
Krok číslo 3
5 min
Poté si připravte zeleninu - jednu cuketu a jednu papriku, ty nakrájejte a v míse zamíchejte s olivovým olejem.
Krok číslo 4
20 min
Maso si minimálně 30 minut před pečením vyndejte z lednice a před napichováním na špejli z něho stáhněte prsty marinádu. Panenku, cibuli, zeleninu a nakrájenou anglickou slaninu pak střídavě napichujte na špejle a takto připravené špízy pečte na grilu. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, místo špejlí použijte kovové jehly.
Špízy z vepřové panenky

Krok číslo 1 z 4

Nejprve si připravte marinádu na maso ze 2 lžíc dijonské hořčice, 1 lžíci MAGGI Harmonie chutí - 3 druhy pepře, zakysané smetany a soli.

Špízy z vepřové panenky

Krok číslo 2 z 4

Vše důkladně promíchejte a do marinády vložte nakrájenou vepřovou panenku spolu s jednou střední cibulí nakrájenou na větší kousky (aby se pak dala napíchat na špízky). Marinujte minimálně 6 hodin.

Špízy z vepřové panenky

Krok číslo 3 z 4

Poté si připravte zeleninu - jednu cuketu a jednu papriku, ty nakrájejte a v míse zamíchejte s olivovým olejem.

Špízy z vepřové panenky

Krok číslo 4 z 4

Maso si minimálně 30 minut před pečením vyndejte z lednice a před napichováním na špejli z něho stáhněte prsty marinádu. Panenku, cibuli, zeleninu a nakrájenou anglickou slaninu pak střídavě napichujte na špejle a takto připravené špízy pečte na grilu. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, místo špejlí použijte kovové jehly.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno