Špízy z vepřové panenky
390min
Snadný
Špízy jsou neodmyslitelnou klasikou letních grilovaček. Vyzkoušejte náš tip, který vám pro špízy pomůže připravit šťavnaté a chuťově perfektní maso! Základem všeho je marinovat maso alespoň šest hodin v naší speciální marinádě ze zakysané smetany. Díky enzymům ve smetaně totiž maso neuvěřitelně zkřehne a pro špízy tak bude jako stvořené. Pak už jen připravte zeleninu se slaninou, které celému mixu dodají šťavnatou a jediněčnou chuť. Tato kombinace bude skutečným zázrakem na špejli!
vepřová panenka
1 střední
zakysaná smetana
1 balení
cibule
1 střední
1 lžíce
cuketa
1 ks
červená paprika
1 ks
dijonská hořčice
2 lžíce
anglická slanina
150 g
sůl
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
601.15 kcal
Protein
34 G
Sacharidy
8.64 G
Tuky
47.24 G
Informace na porci
Postup
390 Minut
Krok číslo 1
5 min
Nejprve si připravte marinádu na maso ze 2 lžíc dijonské hořčice, 1 lžíci MAGGI Harmonie chutí - 3 druhy pepře, zakysané smetany a soli.
Krok číslo 2
360 min
Vše důkladně promíchejte a do marinády vložte nakrájenou vepřovou panenku spolu s jednou střední cibulí nakrájenou na větší kousky (aby se pak dala napíchat na špízky). Marinujte minimálně 6 hodin.
Krok číslo 3
5 min
Poté si připravte zeleninu - jednu cuketu a jednu papriku, ty nakrájejte a v míse zamíchejte s olivovým olejem.
Krok číslo 4
20 min
Maso si minimálně 30 minut před pečením vyndejte z lednice a před napichováním na špejli z něho stáhněte prsty marinádu. Panenku, cibuli, zeleninu a nakrájenou anglickou slaninu pak střídavě napichujte na špejle a takto připravené špízy pečte na grilu. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, místo špejlí použijte kovové jehly.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0