Špízy jsou neodmyslitelnou klasikou letních grilovaček. Vyzkoušejte náš tip, který vám pro špízy pomůže připravit šťavnaté a chuťově perfektní maso! Základem všeho je marinovat maso alespoň šest hodin v naší speciální marinádě ze zakysané smetany. Díky enzymům ve smetaně totiž maso neuvěřitelně zkřehne a pro špízy tak bude jako stvořené. Pak už jen připravte zeleninu se slaninou, které celému mixu dodají šťavnatou a jediněčnou chuť. Tato kombinace bude skutečným zázrakem na špejli!
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Nejprve si připravte marinádu na maso ze 2 lžíc dijonské hořčice, 1 lžíci MAGGI Harmonie chutí - 3 druhy pepře, zakysané smetany a soli.
Krok číslo 2
360 min
Vše důkladně promíchejte a do marinády vložte nakrájenou vepřovou panenku spolu s jednou střední cibulí nakrájenou na větší kousky (aby se pak dala napíchat na špízky). Marinujte minimálně 6 hodin.
Krok číslo 3
5 min
Poté si připravte zeleninu - jednu cuketu a jednu papriku, ty nakrájejte a v míse zamíchejte s olivovým olejem.
Krok číslo 4
20 min
Maso si minimálně 30 minut před pečením vyndejte z lednice a před napichováním na špejli z něho stáhněte prsty marinádu. Panenku, cibuli, zeleninu a nakrájenou anglickou slaninu pak střídavě napichujte na špejle a takto připravené špízy pečte na grilu. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, místo špejlí použijte kovové jehly.
Krok číslo 1
z
4
Nejprve si připravte marinádu na maso ze 2 lžíc dijonské hořčice, 1 lžíci MAGGI Harmonie chutí - 3 druhy pepře, zakysané smetany a soli.
Krok číslo 2
z
4
Vše důkladně promíchejte a do marinády vložte nakrájenou vepřovou panenku spolu s jednou střední cibulí nakrájenou na větší kousky (aby se pak dala napíchat na špízky). Marinujte minimálně 6 hodin.
Krok číslo 3
z
4
Poté si připravte zeleninu - jednu cuketu a jednu papriku, ty nakrájejte a v míse zamíchejte s olivovým olejem.
Krok číslo 4
z
4
Maso si minimálně 30 minut před pečením vyndejte z lednice a před napichováním na špejli z něho stáhněte prsty marinádu. Panenku, cibuli, zeleninu a nakrájenou anglickou slaninu pak střídavě napichujte na špejle a takto připravené špízy pečte na grilu. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, místo špejlí použijte kovové jehly.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0