
Smažená polenta s dýňovým pyré
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde
Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Exportovat všechny ingredience
Vybrat ze seznamu ingrediencí
Výživové údaje
Postup
Krok číslo 1
2 minKrok číslo 2
3 minKrok číslo 3
5 minKrok číslo 4
10 minKrok číslo 5
5 min
Krok číslo 1 z 5
V 500 ml vařící vody rospusťte 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu. Za stalého míchání vsypte postupně polentu, přidejte lžíci olivového oleje a vařte 1 minutu.

Krok číslo 2 z 5
Zapékací mísu vymažte tenkou vrstvou olivového oleje, rozetřete do ní uvařenou polentu a nechte ji zcela vychladnout.

Krok číslo 3 z 5
Mezitím nakrájejte dýni a mrkev a dejte je vařit do osolené vody. Po změknutí dýni s mrkví slijte, přidejte máslo a rozmixujte do hladka. Dýňové pyré osolte a opeřete dle chuti.

Krok číslo 4 z 5
Ztuhlou polentu nakrájejte na čtverce a ty smažte z obou stran na olivovém oleji dozlatova.

Krok číslo 5 z 5
Ještě teplou polentu servírujte s dýňovým pyré, rozdrobenou nivou, čerstvou šalvějí a nasekanými vlašskými ořechy.
Recept jako PDF
StáhnoutAktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0