Rizoto s cuketou v sobě spojuje jednoduchost přípravy, malé množství ingrediencí a maximální chuť. Je to lahodný pokrm, který má své příznivce po celém světě. Najdete ho v mnoha italských restauracích, ale s úspěchem si ho můžete připravit i doma. Pokud si chcete rizoto připravit, recept na vás již čeká.
Rizoto s cuketou - ochutnávka italské kuchyně
Risotto je opravdovou lahůdkou pro jazýčky, kterou ocení milovníci italské kuchyně a všichni, kdo si pochutnávají na dobrém jídle. Příprava rizota s cuketou se může zdát náročná, ale není to těžké, pokud máte správný recept, ingredience a trochu volného času.
Základem tohoto pokrmu je rýže Arborio pomalu vařená v zeleninovém vývaru a jemně ochucená cuketa. Vařte, dokud rýže nevsákne většinu tekutiny, ale nezměkne příliš. Připravte si krémovou omáčku z bílého jogurtu (pokud chcete, můžete ho nahradit smetanou), osmažené cibule a petrželky. Hotové rizoto by mělo být krémové a aromatické. Pro vylepšení chuti můžete těsně před podáváním celé rizoto posypat strouhaným parmazánem nebo jiným oblíbeným sýrem. Dobrou chuť!