Rizoto je jídlo, které většina z nás již velmi dobře zná. Měkká zrnka rýže v aromatické omáčce se zeleninou nebo masem je pokrm, který je jednoduchý a rychlý na přípravu. Ukazuje se, že klasické rizoto pochází z Itálie. Právě tam, těsně po začátku kontinentálního pěstování rýže, padlo rozhodnutí připravit ji v různých verzích. Když se navíc řekne boloňské rizoto, dá se s jistotou říci, že „italské“ jídlo už asi neexistuje. Boloňská omáčka je také jedním z hlavních produktů slunné Itálie a poprvé byla připravena – jak už její název napovídá – v oblasti Bologna ve slunném Toskánsku. Rizoto s touto omáčkou je skvělý
nápad na oběd , večeři a další.
Rizoto s rajčatovou omáčkou – jedinečná kombinace surovin pro každou příležitost!
Pravděpodobně jsme již nejednou chtěli naše hosty překvapit originálním nápadem na oběd. Tehdy jsme hledali inspiraci online, ale ne vždy to bylo vhodné pro konkrétní příležitost. Pak se řešením ukáže být klasické rizoto s rajčatovou omáčkou. Je to zaručený způsob, jak zajistit, aby chuťové buňky vašich hostů byly opravdovou hostinou. Tento pokrm si navíc můžeme připravit i jako oběd či večeři pro sebe, zvláště když nemáme moc času. Skvěle poslouží i při slavnostních rodinných večeřích, kdy máme co do činění s náročnými gurmány!
Boloňské rizoto - jednoduchý a rychlý pokrm na přípravu!
Recept na klasické boloňské rizoto zahrnuje použití jen několika ingrediencí a navíc vyžaduje v kuchyni chvilku trpělivosti, dokud rýže nezměkne. Náročnosti se tedy bát nemusíme – tento pokrm zvládne připravit doslova každý, i když nemá žádné kulinářské zkušenosti. Navíc nám většinou trvá asi 20 minut, než se rizoto s rajčatovou omáčkou objeví na našich talířích. Jednoduché, že?
Co podávat rizoto s rajčatovou omáčkou?
Rizoto s rajčatovou omáčkou můžeme podávat jakkoli. Pokud nám chybí "masový prvek", tak při přípravě rajčatové omáčky do ní můžeme přidat mleté hovězí nebo vepřové maso. Na druhou stranu, pokud chceme, aby pokrm vypadal opticky ještě lépe, můžeme jej ozdobit lístky bazalky nebo petrželkou. Jinak boloňské rizoto je kompletní jídlo a mělo by účinně uspokojit naši chuť k jídlu.