Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Rizoto s boloňskou omáčkou
Rizoto s boloňskou omáčkou

Rizoto s boloňskou omáčkou

(0)
26 min
Snadný
Rizoto je jídlo, které většina z nás již velmi dobře zná. Měkká zrnka rýže v aromatické omáčce se zeleninou nebo masem je pokrm, který je jednoduchý a rychlý na přípravu. Ukazuje se, že klasické rizoto pochází z Itálie. Právě tam, těsně po začátku kontinentálního pěstování rýže, padlo rozhodnutí připravit ji v různých verzích. Když se navíc řekne boloňské rizoto, dá se s jistotou říci, že „italské“ jídlo už asi neexistuje. Boloňská omáčka je také jedním z hlavních produktů slunné Itálie a poprvé byla připravena – jak už její název napovídá – v oblasti Bologna ve slunném Toskánsku. Rizoto s touto omáčkou je skvělý nápad na oběd , večeři a další.

Rizoto s rajčatovou omáčkou – jedinečná kombinace surovin pro každou příležitost!


Pravděpodobně jsme již nejednou chtěli naše hosty překvapit originálním nápadem na oběd. Tehdy jsme hledali inspiraci online, ale ne vždy to bylo vhodné pro konkrétní příležitost. Pak se řešením ukáže být klasické rizoto s rajčatovou omáčkou. Je to zaručený způsob, jak zajistit, aby chuťové buňky vašich hostů byly opravdovou hostinou. Tento pokrm si navíc můžeme připravit i jako oběd či večeři pro sebe, zvláště když nemáme moc času. Skvěle poslouží i při slavnostních rodinných večeřích, kdy máme co do činění s náročnými gurmány!

Boloňské rizoto - jednoduchý a rychlý pokrm na přípravu!


Recept na klasické boloňské rizoto zahrnuje použití jen několika ingrediencí a navíc vyžaduje v kuchyni chvilku trpělivosti, dokud rýže nezměkne. Náročnosti se tedy bát nemusíme – tento pokrm zvládne připravit doslova každý, i když nemá žádné kulinářské zkušenosti. Navíc nám většinou trvá asi 20 minut, než se rizoto s rajčatovou omáčkou objeví na našich talířích. Jednoduché, že?

Co podávat rizoto s rajčatovou omáčkou?


Rizoto s rajčatovou omáčkou můžeme podávat jakkoli. Pokud nám chybí "masový prvek", tak při přípravě rajčatové omáčky do ní můžeme přidat mleté hovězí nebo vepřové maso. Na druhou stranu, pokud chceme, aby pokrm vypadal opticky ještě lépe, můžeme jej ozdobit lístky bazalky nebo petrželkou. Jinak boloňské rizoto je kompletní jídlo a mělo by účinně uspokojit naši chuť k jídlu.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Vepřová panenka
350  g
rýže vařená
200  g
cibule
50  g
česnek
5  g
olivový olej
13.5  g
Basil, čerstvý
2  g
Sýr, parmazán, tvrdý
20  g
sépiové špagety
44  g
MAGGI Bolognese 42g
1  balení
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
28.8 G
Energie
287.5 kcal
Tuky
7.2 G
Protein
24.3 G
Informace na porci

Postup

26 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a maso nakrájíme na kostičky. MAGGI nápady -Boloňské špagety rozpusťte podle návodu na obalu a dobře promíchejte.
  • Krok 2

    5 min
    Na pánvi rozehřejte olej, poté přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme maso a pár minut opékáme.
  • Krok 3

    15 min
    Po chvíli nasypte rýži do pánve a znovu promíchejte. Přidejte MAGGI nápady Boloňské špagety a vařte, dokud není rýže hotová. V případě, že rýže bude po odpaření tekutiny stále tvrdá, přilijte trochu horké vody.
  • Krok 4

    1 min
    Připravené rizoto podáváme s rajčaty, posypané sýrem a trochou nasekané bazalky.
Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 1 z 4

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a maso nakrájíme na kostičky. MAGGI nápady -Boloňské špagety rozpusťte podle návodu na obalu a dobře promíchejte.

Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 2 z 4

Na pánvi rozehřejte olej, poté přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme maso a pár minut opékáme.

Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 3 z 4

Po chvíli nasypte rýži do pánve a znovu promíchejte. Přidejte MAGGI nápady Boloňské špagety a vařte, dokud není rýže hotová. V případě, že rýže bude po odpaření tekutiny stále tvrdá, přilijte trochu horké vody.

Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 4 z 4

Připravené rizoto podáváme s rajčaty, posypané sýrem a trochou nasekané bazalky.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
2 + 0 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Brunch
  • Cenově dostupný
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Fusion
  • Hlavní chod
  • italská
  • Jídla s rýží
  • Miska
  • Nízká sůl
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Oslava
  • Pozdní večeře
  • Pracovní dny
  • Rajčatový základ
  • Rodinné jídlo
  • Rýže
  • Středomoří
  • Sýr
  • Vepřové
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Rizoto s hráškem a chorizem

    Rizoto s hráškem a chorizem

    25 min Snadný
  • Rychlé rizoto s kuřecím masem

    Rychlé rizoto s kuřecím masem

    40 min Snadný
  • Krémové rizoto s rajčaty

    Krémové rizoto s rajčaty

    28 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies