Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi
48min
Snadný
Jsou to právě pečená rajčata, cukr a voňavý rozmarýn, které dávají této řecké polévce její neopakovatelnou a specifickou chuť. Nechte všechny ingredience probublávat v troubě a sledujte, jak se šťáva z nich pomalu spojuje dohromady. Po rozmixování vás omámí nejen podmanivá vůně, ale i neskutečně červená barva, která bude ihned lákat k ochutnání. Jako třešinku na dort přidejte křupavý sýr halloumi a rajské hodování může začít!
rajče
10 ks
cibule
0.5 ks
česnek
2 stroužky
cukr krupice
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
rozmarýn
2 snítky
Maggi Zeleninový bujón
1 kostka
sýr halloumi
1 balení
.
Výživové údaje
Protein
24.54 G
Energie
221.55 kcal
Sacharidy
18.72 G
Tuky
5.84 G
Informace na porci
Postup
48 Minut
Krok číslo 1
5 min
Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
Krok číslo 2
5 min
Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte s rajčaty. Vše osolte, opepřete, posypte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte 2 snítky rozmarýnu. Nyní 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 3
20 min
Dejte péct na 180-200 °C, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se nezačne rozpouštět (cca 20 minut).
Krok číslo 4
10 min
Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 5 minut vše pečte.
Krok číslo 5
1 min
Pak směs přendejte do hrnce a tyčovým mixérem ji rozmixujte do hladka.
Krok číslo 6
2 min
Nyní do rajčat nalijte připravený MAGGI Hovězí bujón, polévku provařte a dle chuti dosolte a opepřete.
Krok číslo 7
5 min
Na pánvi s kapkou olivového oleje opečte asi 3 plátky sýru Halloumi, který poté nakrájejte na kostičky a podávejte s horkou polévkou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0