Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

0
48 min
Snadný
Jsou to právě pečená rajčata, cukr a voňavý rozmarýn, které dávají této řecké polévce její neopakovatelnou a specifickou chuť. Nechte všechny ingredience probublávat v troubě a sledujte, jak se šťáva z nich pomalu spojuje dohromady. Po rozmixování vás omámí nejen podmanivá vůně, ale i neskutečně červená barva, která bude ihned lákat k ochutnání. Jako třešinku na dort přidejte křupavý sýr halloumi a rajské hodování může začít!

Ingredience

-
3
+

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

rajče
10 ks
cibule
0.5 ks
česnek
2 stroužky
cukr krupice
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
rozmarýn
2 snítky
Maggi Zeleninový bujón
1 kostka
sýr halloumi
1 balení

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Protein
24.54 G
Energie
221.55 kcal
Sacharidy
18.72 G
Tuky
5.84 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

48 Minut
Krok číslo 1
5 min
Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
Krok číslo 2
5 min
Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte s rajčaty. Vše osolte, opepřete, posypte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte 2 snítky rozmarýnu. Nyní 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 3
20 min
Dejte péct na 180-200 °C, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se nezačne rozpouštět (cca 20 minut).
Krok číslo 4
10 min
Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 5 minut vše pečte.
Krok číslo 5
1 min
Pak směs přendejte do hrnce a tyčovým mixérem ji rozmixujte do hladka.
Krok číslo 6
2 min
Nyní do rajčat nalijte připravený MAGGI Hovězí bujón, polévku provařte a dle chuti dosolte a opepřete.
Krok číslo 7
5 min
Na pánvi s kapkou olivového oleje opečte asi 3 plátky sýru Halloumi, který poté nakrájejte na kostičky a podávejte s horkou polévkou.
Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Krok číslo 1 z 7

Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy.

Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Krok číslo 2 z 7

Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte s rajčaty. Vše osolte, opepřete, posypte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte 2 snítky rozmarýnu. Nyní 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.

Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Krok číslo 3 z 7

Dejte péct na 180-200 °C, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se nezačne rozpouštět (cca 20 minut).

Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Krok číslo 4 z 7

Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 5 minut vše pečte.

Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Krok číslo 5 z 7

Pak směs přendejte do hrnce a tyčovým mixérem ji rozmixujte do hladka.

Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Krok číslo 6 z 7

Nyní do rajčat nalijte připravený MAGGI Hovězí bujón, polévku provařte a dle chuti dosolte a opepřete.

Polévka z pečených rajčat a sýrem Halloumi

Krok číslo 7 z 7

Na pánvi s kapkou olivového oleje opečte asi 3 plátky sýru Halloumi, který poté nakrájejte na kostičky a podávejte s horkou polévkou.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno