Jsou to právě pečená rajčata, cukr a voňavý rozmarýn, které dávají této řecké polévce její neopakovatelnou a specifickou chuť. Nechte všechny ingredience probublávat v troubě a sledujte, jak se šťáva z nich pomalu spojuje dohromady. Po rozmixování vás omámí nejen podmanivá vůně, ale i neskutečně červená barva, která bude ihned lákat k ochutnání. Jako třešinku na dort přidejte křupavý sýr halloumi a rajské hodování může začít!
Ingredience
3
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
Krok číslo 2
5 min
Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte s rajčaty. Vše osolte, opepřete, posypte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte 2 snítky rozmarýnu. Nyní 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 3
20 min
Dejte péct na 180-200 °C, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se nezačne rozpouštět (cca 20 minut).
Krok číslo 4
10 min
Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 5 minut vše pečte.
Krok číslo 5
1 min
Pak směs přendejte do hrnce a tyčovým mixérem ji rozmixujte do hladka.
Krok číslo 6
2 min
Nyní do rajčat nalijte připravený MAGGI Hovězí bujón, polévku provařte a dle chuti dosolte a opepřete.
Krok číslo 7
5 min
Na pánvi s kapkou olivového oleje opečte asi 3 plátky sýru Halloumi, který poté nakrájejte na kostičky a podávejte s horkou polévkou.
Krok číslo 1
z
7
Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
Krok číslo 2
z
7
Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte s rajčaty. Vše osolte, opepřete, posypte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte 2 snítky rozmarýnu. Nyní 1 kostku MAGGI Zeleninového bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 3
z
7
Dejte péct na 180-200 °C, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se nezačne rozpouštět (cca 20 minut).
Krok číslo 4
z
7
Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 5 minut vše pečte.
Krok číslo 5
z
7
Pak směs přendejte do hrnce a tyčovým mixérem ji rozmixujte do hladka.
Krok číslo 6
z
7
Nyní do rajčat nalijte připravený MAGGI Hovězí bujón, polévku provařte a dle chuti dosolte a opepřete.
Krok číslo 7
z
7
Na pánvi s kapkou olivového oleje opečte asi 3 plátky sýru Halloumi, který poté nakrájejte na kostičky a podávejte s horkou polévkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0