Cuketová krémová polévka je perfektní polévka na léto, ale samozřejmě nejen na něj. Letní měsíce jsou obdobím, kdy je tato zelenina v sezóně, ale tento pokrm se bude hodit bez ohledu na roční období. Je lehká a osvěžující, ale díky přidaným bramborám je také vydatná a sytá. Hodí se jak na každodenní použití, tak i na zvláštní příležitosti, např. při formální večeři. Není to však tak otřepaná volba jako rajčatová polévka, takže jistě překvapí všechny vaše hosty. Z vlastní zkušenosti víme, že je lepší připravit jí trochu více, protože zmizí mrknutím oka a vždy je dobré mít alespoň malou zásobu na velmi pravděpodobné (v tomto případě) druhé porce.
Recept na krémovou cuketovou polévku - hotovo za pouhých 35 minut
Tato polévka se neuvěřitelně snadno připravuje a k jejímu uvaření potřebujete jen pár ingrediencí. Zkrátka veškerou zeleninu hodíte do hrnce, orestujete ji dozlatova, zalijete vodou a počkáte, až se brambory uvaří doměkka. Pak vše rozmixujete do sametové smetany, přidáte přísady a to je vše. A teď to nejdůležitější - nalijete libovolné množství na talíř a vychutnejte si rychlé, teplé, jednoduché a neuvěřitelně lahodné jídlo. Cuketový krém můžete připravit i v hustší verzi, pokud do polévky přidáte více brambor. Nezapomeňte na smetanu! Před podáváním polévku posypte čerstvou a voňavou petrželkou.
Krémová cuketová polévka s bramborami - syté jídlo z jednoho hrnce i pro vegany
Krémová cuketová polévka se zeleninou může být jak prvním chodem, tzv. předkrmem, tak i plnohodnotným jídlem. Díky takové večeři do svého jídelníčku propašujete opravdu velké množství zeleniny. I přes smetanu můžete tento pokrm snadno veganizovat. Zeleninový vývar WINIARY , který potřebujete k přípravě krémové cuketové polévky , je 100% rostlinný, takže je určen pro všechny vegany a vegetariány. Smetanu v tomto pokrmu můžete jednoduše nahradit jejím veganským ekvivalentem, nebo pokud chcete, jednoduše ji vynechat. Polévka pak může být o něco méně krémová, ale stále lahodná.
Cuketová krémová polévka – co dalšího do ní můžete přidat?
Pokud chcete tento pokrm trochu okořenit, stačí vám pár jednoduchých doplňků, které si můžete připravit během vaření polévky. Na pánvi se k tomuto pokrmu perfektně hodí opečené plátky cukety, pečená zelenina, jako je mrkev a petržel, chipsy z kapusty, cizrna pečená do křupava v koření nebo klasičtěji slunečnicová či dýňová semínka pečená na suché pánvi.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití