Neexistuje lepší způsob, jak jíst chřest, než chřestovou polévku. Krém ze zeleného chřestu s pečeným lososem je toho nezvratným důkazem.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a posypeme solí. Připravenou rybu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a peču 30 minut.
Mezitím si připravíme polévku. Chřest omyjem, odlomíme a vyhodíme dřevnaté konce, ale neloupeme ho. Odřízneme hlavy, zbytek zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.
Hotovou polévku sundám ze sporáku.
V malém hrnci dáme vařit asi 0,5 l vody, přidáme špetku soli a cukru, do vroucí vody hodíme hlávky chřestu a vaříme 5 minut.
Mezitím polévku rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a důkladně promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Uvařené hlávky chřestu scedíme.
Polévku podáváme s kousky pečeného lososa a hlavičkami chřestu. Hlavičky chřestu můžeme také přidat přímo do hrnce s polévkou 5 minut před koncem vaření a polévku s nimi rozmixovat do hladké konzistence.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití