Už naše babičky říkaly, že polévka je grunt. A poctivá brokolicová s česnekem si navíc poradí s jakoukoliv začínající rýmičkou či nachlazením! Každé krémové sousto bude lahodným zážitkem, který vás přesvědčí, že i v dnešní uspěchané době se vyplatí nezapomínat na pořádný talíř horké polévky.
Ingredience
4
porce
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Bramboru oloupejte a nakrájejte kostičky. Vložte ji do vývaru spolu s tekutým bujónem a přiveďte k varu.
Krok číslo 2
5 min
Brokolici omyjte a rozdělte na malé růžičky. Přidejte ji do vývaru i s utřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí.
Krok číslo 3
20 min
Vše vařte asi 15–20 minut, až zelenina změkne.
Krok číslo 4
5 min
Na závěr přidejte smetanu a vše pečlivě rozmixujte na hladký krém. Ochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 5
5 min
Podávejte s petrželovou natí a česnekovým olejem, případně s nasekanými sušenými rajčaty.
Krok číslo 1
z
5
Bramboru oloupejte a nakrájejte kostičky. Vložte ji do vývaru spolu s tekutým bujónem a přiveďte k varu.
Krok číslo 2
z
5
Brokolici omyjte a rozdělte na malé růžičky. Přidejte ji do vývaru i s utřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí.
Krok číslo 3
z
5
Vše vařte asi 15–20 minut, až zelenina změkne.
Krok číslo 4
z
5
Na závěr přidejte smetanu a vše pečlivě rozmixujte na hladký krém. Ochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 5
z
5
Podávejte s petrželovou natí a česnekovým olejem, případně s nasekanými sušenými rajčaty.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 2