Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Pokud máte kachní skelet, dejte ho do hrnce. Pokud máte prso s kůží, stáhněte ji a maso dejte do hrnce. Přidejte 3 litry studené vody a přiveďte k varu na mírném ohni. Jakmile vývar začne vřít, pravidelně odstraňujte pěnu, která se tvoří na povrchu. Tento krok pomůže, aby byl vývar čistší a ne tak zakalený.
Slaninu orestujte na pánvi, dokud nezačne pustit tuk a nezmění se na křupavou. Poté ji přidejte do hrnce s vývarem. Orestujte do sklovata cibuli.
Jakmile je maso začíná měknout (po asi 1 hodině vaření), přidejte mraženou zeleninovou směs, nebo nakrájenou zeleninu na kostičky, opečenou cibuli, česnek, svazek čerstvých bylinek, pepř, nové koření, lžičku teutého slepičího bujónu MAGGI a bobkový list. Nechte vývar vařit na nízkém plameni po dobu 2 až 3 hodin. Tato doba je ideální pro uvolnění všech chutí z kostí a bylinek. Vývar pravidelně kontrolujte a případně sejměte pěnu, pokud se objeví.
Po 2 až 3 hodinách vaření ochutnejte vývar a přidejte sůl podle chuti. Pokud je vývar příliš silný, můžete ho naředit trochou vody. Po vaření maso vyjměte, nakrájejte na kousky a podávejte s vývarem.Kachní vývar podáváme s nudlemi a kousky masa. Posypeme petrželkou.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití