Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kachní rillet

0
400 min
středně pokročilí
Kachní rillet se stane skutečnou hvězdou na každém pohoštění! Víno i sádlo dodá pečenému masu plnou chuť a to se po dlouhém pečení doslova rozpadne ve vlastní šťávě. Užívejte si vůni, která se bude linout z trouby a pusťte se do přípravy na zavařování. Až s ním budete hotoví, bude na vás čekat zakonzervovaná delikatesa, po které budete moct sáhnout kdykoliv budete mít chuť. Ať už pro servírování na oslavy nebo při tajném večerním mlsání.

Ingredience

-
6
+

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

kachní prsa
2 ks
kmín
1 lžička
rozmarýn
1 snítka
tymián
1 snítka
bílé víno
100 ml
kachní sádlo
1 lžíce
sůl
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
152.93 kcal
Protein
18.4 G
Sacharidy
3.39 G
Tuky
6.47 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

400 Minut
Krok číslo 1
15 min
Do litinového pekáče dejte péct kachní stehna, která důkladně osolte a okmínujte. Ke kachně přidejte bylinky a bílé víno.
Krok číslo 2
150 min
Pečte přiklopené při 150 °C cca 2,5 hodiny.
Krok číslo 3
20 min
Z pekáče vyndejte kachnu a maso důkladně oberte od kostí.
Krok číslo 4
15 min
Dejte ho do hrnce k sádlu a šťávě a společně na sporáku vařte na mírném plameni, dokud se maso nezačne rozpadat na vlákna.
Krok číslo 5
15 min
Ke konci vaření podlévejte bujónem (max. 300 ml) a už bez poklice ho nechte vyvařit.
Krok číslo 6
180 min
Hotové maso přendejte do uzavíratelných sklenic, zalijte sádlem a nechte vychladnout do lednice.
Krok číslo 7
5 min
Podávejte s čerstvým pečivem a brusinkami.
Kachní rillet

Krok číslo 1 z 7

Do litinového pekáče dejte péct kachní stehna, která důkladně osolte a okmínujte. Ke kachně přidejte bylinky a bílé víno.

Kachní rillet

Krok číslo 2 z 7

Pečte přiklopené při 150 °C cca 2,5 hodiny.

Kachní rillet

Krok číslo 3 z 7

Z pekáče vyndejte kachnu a maso důkladně oberte od kostí.

Kachní rillet

Krok číslo 4 z 7

Dejte ho do hrnce k sádlu a šťávě a společně na sporáku vařte na mírném plameni, dokud se maso nezačne rozpadat na vlákna.

Kachní rillet

Krok číslo 5 z 7

Ke konci vaření podlévejte bujónem (max. 300 ml) a už bez poklice ho nechte vyvařit.

Kachní rillet

Krok číslo 6 z 7

Hotové maso přendejte do uzavíratelných sklenic, zalijte sádlem a nechte vychladnout do lednice.

Kachní rillet

Krok číslo 7 z 7

Podávejte s čerstvým pečivem a brusinkami.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno