Kachní rillet se stane skutečnou hvězdou na každém pohoštění! Víno i sádlo dodá pečenému masu plnou chuť a to se po dlouhém pečení doslova rozpadne ve vlastní šťávě. Užívejte si vůni, která se bude linout z trouby a pusťte se do přípravy na zavařování. Až s ním budete hotoví, bude na vás čekat zakonzervovaná delikatesa, po které budete moct sáhnout kdykoliv budete mít chuť. Ať už pro servírování na oslavy nebo při tajném večerním mlsání.
Ingredience
6
Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Do litinového pekáče dejte péct kachní stehna, která důkladně osolte a okmínujte. Ke kachně přidejte bylinky a bílé víno.
Krok číslo 2
150 min
Pečte přiklopené při 150 °C cca 2,5 hodiny.
Krok číslo 3
20 min
Z pekáče vyndejte kachnu a maso důkladně oberte od kostí.
Krok číslo 4
15 min
Dejte ho do hrnce k sádlu a šťávě a společně na sporáku vařte na mírném plameni, dokud se maso nezačne rozpadat na vlákna.
Krok číslo 5
15 min
Ke konci vaření podlévejte bujónem (max. 300 ml) a už bez poklice ho nechte vyvařit.
Krok číslo 6
180 min
Hotové maso přendejte do uzavíratelných sklenic, zalijte sádlem a nechte vychladnout do lednice.
Krok číslo 7
5 min
Podávejte s čerstvým pečivem a brusinkami.
Krok číslo 1
z
7
Do litinového pekáče dejte péct kachní stehna, která důkladně osolte a okmínujte. Ke kachně přidejte bylinky a bílé víno.
Krok číslo 2
z
7
Pečte přiklopené při 150 °C cca 2,5 hodiny.
Krok číslo 3
z
7
Z pekáče vyndejte kachnu a maso důkladně oberte od kostí.
Krok číslo 4
z
7
Dejte ho do hrnce k sádlu a šťávě a společně na sporáku vařte na mírném plameni, dokud se maso nezačne rozpadat na vlákna.
Krok číslo 5
z
7
Ke konci vaření podlévejte bujónem (max. 300 ml) a už bez poklice ho nechte vyvařit.
Krok číslo 6
z
7
Hotové maso přendejte do uzavíratelných sklenic, zalijte sádlem a nechte vychladnout do lednice.
Krok číslo 7
z
7
Podávejte s čerstvým pečivem a brusinkami.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0