Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hovězí steak obchodníka s vínem

0
46 min
středně pokročilí
Kdo by řekl, že jedno máslo vypije až dvě deci vína? Právě v červeném se skrývá základ jeho vynikající chuti, která je ke steaku jako stvořená! Tajemstvím je ideální poměr mezi vínem, šalotkou a hovězím vývarem, který hravě zastoupí náš MAGGI Hovězí bujón. Nechte máslo odpočívat v lednici a pusťte se do přípravy šťavnatého steaku. Až ochutnáte první sousto, bude vám jasné, že lepšího společníka by váš steak hledal jen těžko!

Ingredience

-
2
+

Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

vyzrálé hovězí steaky
2 ks
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
máslo
1 lžíce
šalotka
1 ks
suché červené víno
2 dl
MAGGI Hovězí bujón
0.5 kostka
lístky plocholisté petržele
1 lžíce
citronová šťáva
1 lžička

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
620.22 kcal
Sacharidy
6 G
Protein
47.67 G
Tuky
36.99 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

46 Minut
Krok číslo 1
1 min
Maso na steaky musí být správně vyzrálé, kupte si proto hovězí maso určené ke grilování. Vyndejte ho z lednice asi 30 minut před grilováním a vetřete do něj čerstvě nadrcený pepř.
Krok číslo 2
15 min
Nyní připravíme máslo obchodníka s vínem. Najemno nasekanou šalotku dejte do kastrůlku a zalijte ji červeným vínem. Nezakryté je společně nechte vařit, dokud se polovina vína neodpaří. Polovinu kostky MAGGI Hovězího bujónu zalijte vroucí vodou a nechte rozpustit. Nyní hovězí bujón nalijte do hrnce a znovu vařte, dokud se veškerá tekutina neztratí. Povařenou šalotku nechte vychladnout a pak ji přendejte do misky.
Krok číslo 3
5 min
Přidejte k ní máslo, nasekanou plocholistou petržel a trochu citrónové šťávy. Společně smíchejte a takto připravené máslo dejte na chvíli do lednice více ztuhnout.
Krok číslo 4
10 min
Nyní je čas na maso. Gril rozpalte na minimálně 200 °C. Oba opepřené steaky osolte z obou stran a vložte na rozpálený rošt grilu. Maso ugrilujte tak, jak ho máte rádi.
Krok číslo 5
15 min
Hotové steaky nechte chvíli odpočinout a pak je podávejte s připraveným máslem.
Hovězí steak obchodníka s vínem

Krok číslo 1 z 5

Maso na steaky musí být správně vyzrálé, kupte si proto hovězí maso určené ke grilování. Vyndejte ho z lednice asi 30 minut před grilováním a vetřete do něj čerstvě nadrcený pepř.

Hovězí steak obchodníka s vínem

Krok číslo 2 z 5

Nyní připravíme máslo obchodníka s vínem. Najemno nasekanou šalotku dejte do kastrůlku a zalijte ji červeným vínem. Nezakryté je společně nechte vařit, dokud se polovina vína neodpaří. Polovinu kostky MAGGI Hovězího bujónu zalijte vroucí vodou a nechte rozpustit. Nyní hovězí bujón nalijte do hrnce a znovu vařte, dokud se veškerá tekutina neztratí. Povařenou šalotku nechte vychladnout a pak ji přendejte do misky.

Hovězí steak obchodníka s vínem

Krok číslo 3 z 5

Přidejte k ní máslo, nasekanou plocholistou petržel a trochu citrónové šťávy. Společně smíchejte a takto připravené máslo dejte na chvíli do lednice více ztuhnout.

Hovězí steak obchodníka s vínem

Krok číslo 4 z 5

Nyní je čas na maso. Gril rozpalte na minimálně 200 °C. Oba opepřené steaky osolte z obou stran a vložte na rozpálený rošt grilu. Maso ugrilujte tak, jak ho máte rádi.

Hovězí steak obchodníka s vínem

Krok číslo 5 z 5

Hotové steaky nechte chvíli odpočinout a pak je podávejte s připraveným máslem.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno