Hovězí steak obchodníka s vínem
46min
středně pokročilí
Kdo by řekl, že jedno máslo vypije až dvě deci vína? Právě v červeném se skrývá základ jeho vynikající chuti, která je ke steaku jako stvořená! Tajemstvím je ideální poměr mezi vínem, šalotkou a hovězím vývarem, který hravě zastoupí náš MAGGI Hovězí bujón. Nechte máslo odpočívat v lednici a pusťte se do přípravy šťavnatého steaku. Až ochutnáte první sousto, bude vám jasné, že lepšího společníka by váš steak hledal jen těžko!
vyzrálé hovězí steaky
2 ks
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
máslo
1 lžíce
šalotka
1 ks
suché červené víno
2 dl
MAGGI Hovězí bujón
0.5 kostka
lístky plocholisté petržele
1 lžíce
citronová šťáva
1 lžička
.
Výživové údaje
Energie
620.22 kcal
Sacharidy
6 G
Protein
47.67 G
Tuky
36.99 G
Informace na porci
Postup
46 Minut
Krok číslo 1
1 min
Maso na steaky musí být správně vyzrálé, kupte si proto hovězí maso určené ke grilování. Vyndejte ho z lednice asi 30 minut před grilováním a vetřete do něj čerstvě nadrcený pepř.
Krok číslo 2
15 min
Nyní připravíme máslo obchodníka s vínem. Najemno nasekanou šalotku dejte do kastrůlku a zalijte ji červeným vínem. Nezakryté je společně nechte vařit, dokud se polovina vína neodpaří. Polovinu kostky MAGGI Hovězího bujónu zalijte vroucí vodou a nechte rozpustit. Nyní hovězí bujón nalijte do hrnce a znovu vařte, dokud se veškerá tekutina neztratí. Povařenou šalotku nechte vychladnout a pak ji přendejte do misky.
Krok číslo 3
5 min
Přidejte k ní máslo, nasekanou plocholistou petržel a trochu citrónové šťávy. Společně smíchejte a takto připravené máslo dejte na chvíli do lednice více ztuhnout.
Krok číslo 4
10 min
Nyní je čas na maso. Gril rozpalte na minimálně 200 °C. Oba opepřené steaky osolte z obou stran a vložte na rozpálený rošt grilu. Maso ugrilujte tak, jak ho máte rádi.
Krok číslo 5
15 min
Hotové steaky nechte chvíli odpočinout a pak je podávejte s připraveným máslem.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0