Kdo by řekl, že jedno máslo vypije až dvě deci vína? Právě v červeném se skrývá základ jeho vynikající chuti, která je ke steaku jako stvořená! Tajemstvím je ideální poměr mezi vínem, šalotkou a hovězím vývarem, který hravě zastoupí náš MAGGI Hovězí bujón. Nechte máslo odpočívat v lednici a pusťte se do přípravy šťavnatého steaku. Až ochutnáte první sousto, bude vám jasné, že lepšího společníka by váš steak hledal jen těžko!
Ingredience
2
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Maso na steaky musí být správně vyzrálé, kupte si proto hovězí maso určené ke grilování. Vyndejte ho z lednice asi 30 minut před grilováním a vetřete do něj čerstvě nadrcený pepř.
Krok číslo 2
15 min
Nyní připravíme máslo obchodníka s vínem. Najemno nasekanou šalotku dejte do kastrůlku a zalijte ji červeným vínem. Nezakryté je společně nechte vařit, dokud se polovina vína neodpaří. Polovinu kostky MAGGI Hovězího bujónu zalijte vroucí vodou a nechte rozpustit. Nyní hovězí bujón nalijte do hrnce a znovu vařte, dokud se veškerá tekutina neztratí. Povařenou šalotku nechte vychladnout a pak ji přendejte do misky.
Krok číslo 3
5 min
Přidejte k ní máslo, nasekanou plocholistou petržel a trochu citrónové šťávy. Společně smíchejte a takto připravené máslo dejte na chvíli do lednice více ztuhnout.
Krok číslo 4
10 min
Nyní je čas na maso. Gril rozpalte na minimálně 200 °C. Oba opepřené steaky osolte z obou stran a vložte na rozpálený rošt grilu. Maso ugrilujte tak, jak ho máte rádi.
Krok číslo 5
15 min
Hotové steaky nechte chvíli odpočinout a pak je podávejte s připraveným máslem.
Krok číslo 1
z
5
Maso na steaky musí být správně vyzrálé, kupte si proto hovězí maso určené ke grilování. Vyndejte ho z lednice asi 30 minut před grilováním a vetřete do něj čerstvě nadrcený pepř.
Krok číslo 2
z
5
Nyní připravíme máslo obchodníka s vínem. Najemno nasekanou šalotku dejte do kastrůlku a zalijte ji červeným vínem. Nezakryté je společně nechte vařit, dokud se polovina vína neodpaří. Polovinu kostky MAGGI Hovězího bujónu zalijte vroucí vodou a nechte rozpustit. Nyní hovězí bujón nalijte do hrnce a znovu vařte, dokud se veškerá tekutina neztratí. Povařenou šalotku nechte vychladnout a pak ji přendejte do misky.
Krok číslo 3
z
5
Přidejte k ní máslo, nasekanou plocholistou petržel a trochu citrónové šťávy. Společně smíchejte a takto připravené máslo dejte na chvíli do lednice více ztuhnout.
Krok číslo 4
z
5
Nyní je čas na maso. Gril rozpalte na minimálně 200 °C. Oba opepřené steaky osolte z obou stran a vložte na rozpálený rošt grilu. Maso ugrilujte tak, jak ho máte rádi.
Krok číslo 5
z
5
Hotové steaky nechte chvíli odpočinout a pak je podávejte s připraveným máslem.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0