Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

(0)
65 min
Snadný

Velký pstruh je ideální na grilování. Čerstvá ryba zaujme svou chutí a jemností a přidání jemného koření ještě umocňuje její kulinářskou hodnotu. Grilování pstruha je způsob, jak připravit lahodnou alternativu k vepřovému krku, slanině nebo klobásám pečeným na otevřeném ohni. Rybu lze připravit dvěma základními způsoby. Prvním je položení na gril bez alobalu. V druhém případě lze rybu zabalit do alobalu. V obou případech je dobré vyzkoušet, jak chutná klasický grilovaný pstruh .


Grilovaný pstruh – jak si vybrat rybu?

Nejlepší je grilovat čerstvého pstruha – takového, který byl vykuchán tentýž den. Volitelně můžete sáhnout po nemražené rybě, zabalené a uskladněné v chladničkách obchodů. Vyplatí se určit jeho délku, abyste se ujistili, že se vám na gril vejde. Pokud máte hodně místa, můžete snadno zvolit velký exemplář ryby. Pstruha na grilování důkladně očistěte od všech zbytků a jemně omyjte pod tekoucí vodou. Po osušení těla papírovou utěrkou je čas ho okořenit.


Jednoduchý recept na grilovaného pstruha

Grilovaný pstruh v alobalu by měl být ihned po okořenění odložen na několik desítek minut. Všechny chutě se propojí a ryba se naplní vůní. Zářezy na kostře použijte jako místo na bylinky. Grilovaný pstruh se dobře hodí k petrželce a snítce rozmarýnu. Dle chuti můžete přidat i další koření a bylinky, včetně česneku. Připravte si tukovou emulzi, kterou budete rybu polivat zevnitř i zvenku. K tomu rozpusťte máslo nebo použijte kvalitní olivový olej. Pstruhy zabalte do kusu alobalu. Předehřejte gril a položte je na gril vedle sebe. Pokud máte málo místa, nebojte se - zabalené ryby se mohou mírně dotýkat, i když by se neměly překrývat.


Grilovaný pstruh bez hliníku

Pstruhy lze připravit na grilování i bez použití alobalu. V takovém případě poslední krok vynechejte a položte pstruhy přímo na gril. Nezapomeňte rybu po několika minutách otočit. To platí jak pro alobal, tak pro variantu bez alobalu. Při otáčení pstruhů, kteří nejsou zabaleni v alobalu, věnujte zvláštní pozornost okamžiku, kdy se kůže odlepí od kovu. Pro usnadnění celého procesu se vyplatí použít stěrku potřenou olejem. Namazaný nástroj zaručí snadnější pohyb ryby, aniž by došlo k poškození její struktury. Jak dlouho grilovat pstruhy? Nejčastěji to bude asi 15-20 minut, včetně doby potřebné k přípravě obou stran ryby. Rybu podávejte s bramborami, rýží a sadou salátů. Vychutnejte si lahodnou chuť čerstvých ryb připravených přírodním způsobem!

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Harmonie chutí
15  g
Pstruh
316  g
Máslo, bez soli
56.8  g
kopr
20  g
petržel
3.8  g
rozmarýn
32  g
česnek
45  g
citronová šťáva
12  g
černý pepř
1  g
slunečnicový olej
27.2  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
10 G
Energie
330.7 kcal
Tuky
25 G
Protein
18.1 G
Informace na porci

Postup

65 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Pstruha důkladně očistěte a omyjte.
  • Krok 2

    2 min
    Posypte kořením Harmonie chuti a opepřete.
  • Krok 3

    30 min
    Rybu dejte na 30minut do lednice.
  • Krok 4

    3 min
    Do každé ryby vložte jednu snítku rozmarýnu a tři neloupané stroužky česneku.
  • Krok 5

    2 min
    Rozpuštěné máslo smíchejte se zeleninou a citronovou šťávou.
  • Krok 6

    3 min
    Polijte tím rybu zevnitř i zvenku.
  • Krok 7

    20 min
    Pečte na předehřátém, olejem vymazaném grilu 7-10 minut z každé strany.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
5 + 3 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Barbecue
  • Brunch
  • Drůbež
  • Fusion
  • Globální
  • Grilovaný
  • Hlavní chod
  • jiný
  • jiný
  • jiný
  • Letní
  • Miska
  • Nízký cukr
  • Oslava
  • Polská kuchyně
  • Pozdní večeře
  • Pozdní večeře
  • Předkrm
  • Příloha
  • Rodinné jídlo
  • Ryba
  • S rybami
  • Víkendy
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

    Grilovaný květák s kari a zelenou salsou

    22 min Snadný
  • Grilovaný hovězí entrecote, podávaný s grilovanou cuketou

    Grilovaný hovězí entrecote, podávaný s grilovanou cuketou

    60 min Snadný
  • Grilovaný steak

    Grilovaný steak

    153 min Snadný
  • Grilovaný steak z vepřové krkovičky s teplým salátem z čočky a špenátu a houbová omáčka

    Grilovaný steak z vepřové krkovičky s teplým salátem z čočky a špenátu a houbová omáčka

    45 min středně pokročilí

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies