Velký pstruh je ideální na grilování. Čerstvá ryba zaujme svou chutí a jemností a přidání jemného koření ještě umocňuje její kulinářskou hodnotu. Grilování pstruha je způsob, jak připravit lahodnou alternativu k vepřovému krku, slanině nebo klobásám pečeným na otevřeném ohni. Rybu lze připravit dvěma základními způsoby. Prvním je položení na gril bez alobalu. V druhém případě lze rybu zabalit do alobalu. V obou případech je dobré vyzkoušet, jak chutná klasický grilovaný pstruh .
Grilovaný pstruh – jak si vybrat rybu?
Nejlepší je grilovat čerstvého pstruha – takového, který byl vykuchán tentýž den. Volitelně můžete sáhnout po nemražené rybě, zabalené a uskladněné v chladničkách obchodů. Vyplatí se určit jeho délku, abyste se ujistili, že se vám na gril vejde. Pokud máte hodně místa, můžete snadno zvolit velký exemplář ryby. Pstruha na grilování důkladně očistěte od všech zbytků a jemně omyjte pod tekoucí vodou. Po osušení těla papírovou utěrkou je čas ho okořenit.
Jednoduchý recept na grilovaného pstruha
Grilovaný pstruh v alobalu by měl být ihned po okořenění odložen na několik desítek minut. Všechny chutě se propojí a ryba se naplní vůní. Zářezy na kostře použijte jako místo na bylinky. Grilovaný pstruh se dobře hodí k petrželce a snítce rozmarýnu. Dle chuti můžete přidat i další koření a bylinky, včetně česneku. Připravte si tukovou emulzi, kterou budete rybu polivat zevnitř i zvenku. K tomu rozpusťte máslo nebo použijte kvalitní olivový olej. Pstruhy zabalte do kusu alobalu. Předehřejte gril a položte je na gril vedle sebe. Pokud máte málo místa, nebojte se - zabalené ryby se mohou mírně dotýkat, i když by se neměly překrývat.
Grilovaný pstruh bez hliníku
Pstruhy lze připravit na grilování i bez použití alobalu. V takovém případě poslední krok vynechejte a položte pstruhy přímo na gril. Nezapomeňte rybu po několika minutách otočit. To platí jak pro alobal, tak pro variantu bez alobalu. Při otáčení pstruhů, kteří nejsou zabaleni v alobalu, věnujte zvláštní pozornost okamžiku, kdy se kůže odlepí od kovu. Pro usnadnění celého procesu se vyplatí použít stěrku potřenou olejem. Namazaný nástroj zaručí snadnější pohyb ryby, aniž by došlo k poškození její struktury. Jak dlouho grilovat pstruhy? Nejčastěji to bude asi 15-20 minut, včetně doby potřebné k přípravě obou stran ryby. Rybu podávejte s bramborami, rýží a sadou salátů. Vychutnejte si lahodnou chuť čerstvých ryb připravených přírodním způsobem!
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití