Sekaná z mletého masa

Doba přípravy

1,5 hodina

Doba čekání

Množství

6-8 porce

Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na sekanou, který se předává z generace na generaci. Vyzkoušejte ten náš, který kombinuje ty nejlepší ingredience a osvědčené postupy ze všech receptů! Jemné šťavnaté maso z vybraných surovin v bůčkovém kabátku, ze kterého po upečení vznikne sekaná „de luxe“. A její největší výhoda? Báječně chutná i studená!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.
    2. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
    3. Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.
    4. Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.
    5. Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.
    6. Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.