Rybí polévka

Doba přípravy

100 minut

Doba čekání

90 minut

Množství

3 porce

Také pro vás začínají Vánoce až v momentě, kdy se po kuchyni rozvine neopakovatelná vůně rybí polévky? Pusťte se s námi do přípravy této tradiční lahůdky, bez které se nejkrásnější čas v roce prostě neobejde! Díky našemu receptu se k polévce budete chtít vracet i bez návštěvy Ježíška.

Jak na to?

Postup přípravy

  1. Kapry vyfiletujte a odkrojte hlavy.
  2. Kostry kaprů včetně hlav dejte vařit do 500 ml vody společně s novým kořením a bobkovými listy. Vařte asi 90 minut.
  3. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a na lžíci másla je orestujte. Když začne zelenina zlátnout, zalijte ji asi 300 ml vody, přidejte ½ kostky MAGGI Zeleninového bujónu a také vařte do měkka.
  4. Vývar z ryb slijte a dejte do něho obrané kapří maso a zeleninu i s částí vývaru. Polévku dochuťte šafránem, muškátovým květem, pepřem a solí.
  5. Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a na másle je opečte. Krutony podávejte k rybí polévce zvlášť, aby se nerozmočily.