Losos na grilu

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

5 porcí

Losos nepatří ke klasickým společníkům grilu. Když se ale k podobné akci přidá, vytvoří z vašeho hodování nezapomenutelný zážitek. Vychutnejte si sladce ostrou marinádu, která je k vláčnému lososu jako stvořená. A to nemluvíme o křupavé krustě, která se v alobalu během grilování vytvoří! Po ugrilování opatrně rozbalte alobal a vše dozdobte koriandrem, avokádem a pomerančem. K dokonalosti vám nebude už nic chybět.

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. Alobal do kterého později zabalíte filet lososa potřete tenkou vrstvou olivového oleje.
    2. Do misky vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče a zamíchejte do ní 2 lžičky MAGGI Marinády na kuře - sladké chilli. Vzhledem k tomu, že maso lososa je hodně tučné, není třeba přidávat do marinády olej.
    3. Filet lososa položte kůží dolů na omaštěný alobal, lehce posolte, opeřete čerstvě mletým pepřem a potřete ho připravenou marinádou.
    4. Maso zabalte do alobalu a položte na mřížku rozpáleného grilu.
    5. Lososa grilujte cca 10-15 minut.
    6. Hotové rybí maso můžete podávat s čerstvým koriandrem, nakrájenými plátky avokáda, limetek či pomernačů.