Kachní rillet

Doba přípravy

3 hodiny

Doba čekání

2,5 hodiny

Množství

6 porcí

Kachní rillet se stane skutečnou hvězdou na každém pohoštění! Víno i sádlo dodá pečenému masu plnou chuť a to se po dlouhém pečení doslova rozpadne ve vlastní šťávě. Užívejte si vůni, která se bude linout z trouby a pusťte se do přípravy na zavařování. Až s ním budete hotoví, bude na vás čekat zakonzervovaná delikatesa, po které budete moct sáhnout kdykoliv budete mít chuť. Ať už pro servírování na oslavy nebo při tajném večerním mlsání.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Do litinového pekáče dejte péct kachní stehna, která důkladně osolte a okmínujte. Ke kachně přidejte bylinky a bílé víno.
  2. Pečte přiklopené při 150 stupních cca 2,5 hodiny.
  3. Z pekáče vyndejte kachnu a maso důkladně oberte od kostí.
  4. Dejte ho do hrnce k sádlu a šťávě a společně na sporáku vařte na mírném plameni, dokud se maso nezačne rozpadat na vlákna.
  5. Ke konci vaření podlévejte bujónem (max. 300 ml) a už bez poklice ho nechte vyvařit.
  6. Hotové maso přendejte do uzavíratelných sklenic, zalijte sádlem a nechte vychladnout do lednice.
  7. Podávejte s čerstvým pečivem a brusinkami.