Glazované mladé karotky

Doba přípravy

15 minut

Doba čekání

25 minut

Množství

4 porce

Ať už se glazované karotky rozhodnete podávat jako předkrm, lehkou přílohu nebo jen k televiznímu mlsání, úspěch budete mít vždy zaručen! Neobvyklá kombinace karotek na másle, pomerančové šťávy a hnědého cukru vytvoří chuť, které se jen tak nebudete chtít vzdát. Až je voňavé a lesknoucí se naskládáte na talíř, těžko vám někdo uvěří, že vám jejich příprava zabrala jen pár minut.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Očistěte karotky. Na velké pánvi rozpusťte na středním ohni máslo a vložte do něj oloupaný česnek a karotky. Přidejte cukr (nejlépe hnědý), šťávu z 1 pomeranče, lístky čerstvého tymiánu. Ochuťte MAGGI Tekutým kořením.
  2. Vařte pod pokličkou na malém/středním ohni asi 15–20 minut, dokud karotky nezměknou.
  3. Sejměte pokličku a omáčku svařte na větším ohni asi 5 minut, až se karotky zkaramelizují.
  4. Podle potřeby okořeňte. Můžete podávat s koriandrovou nebo petrželovou natí.