Dušené hovězí maso na víně

Doba přípravy

40 minut

Doba čekání

5 hodin

Množství

4 porce

Hovězí maso, kořenová zelenina a červené víno spolu dokáží probublávat i několik hodin. Během této doby si dokáží předat jen to nejlepší. Dejte ingrediencím čas a nespěchejte na ně. Odmění se vám neuvěřitelně výraznou chutí, která vás donutí vyjíst i ten největší hrnec. Samotné hodování pak skvěle doplní víno, které jste na hovězí nepoužili. Co víc si přát?

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Cibuli nakrájejte na hrubo a česnek na plátky. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky.
    2. V horké vodě rozpusťte kostku MAGGI Hovězího bujónu.
    3. V tlustostěnném hrnci na rozpáleném sádle krátce orestujte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte mrkev a petržel a restujte, dokud nezačne mrkev pouštět barvu.
    4. Zeleninu v hrnci nahrňte ke straně a na zbylém prostoru ze všech stran orestujte na větší kousky osolené hovězí maso.
    5. Když je maso na povrchu zatáhnuté, smíchejte ho se zeleninou. Přidejte bylinky, koření a sůl.
    6. Obsah hrnce zalijte vínem a bujónem, přiklopte a dejte vařit na mírný plamen cca 5 hodin, dokud maso nezměkne. Čas můžete zkrátit, pokud použijete tlakový hrnec.