Dlouze pečená vepřová plec v bulce

Doba přípravy

15 minut

Doba čekání

9 hodin

Množství

4 porce

Jen těžko najdete tak jednoduchý a přitom oslnivý pokrm, jako je dlouze pečené trnahé hovězí. Zatímco příprava vám zabere jen pár minut, několikahodinové pečení vám zase dopřeje spoustu času na odpočinek nebo další přípravy hostiny. Až pak budete šťavnaté a rozpadající se maso rozdělovat vydličkou, bude vám jasné, že tato pochoutka vám jako kuchaři zaručí večnu slávu a uznání.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Umyjte a osušte maso.
    2. Koření (chilli, kmín, pepř a rozdrcený česnek) promíchejte do homogenní hmoty a přidejte sůl, cukr a MAGGI Tekuté koření.
    3. Maso důkladně obalte ve směsi ze všech stran.
    4. Vložte jej do žáruvzdorné nádoby a zakryjte víkem. Vložte do trouby předehřáté na 95 °C a pečte jej nejméně po dobu 9 hodin, nejlépe v noci.
    5. Po upečení maso vyndejte a nechte odpočívat. Po vychladnutí maso natrhejte vidličkou a promíchejte s výpekem.
    6. Servírujte v housce s oblíbenými omáčkami nebo majonézou.