Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Zelí s houbami

Zelí s houbami

(0)
54 min
Snadný

Aromatické kysané zelí s houbami , opravdová delikatesa polské kuchyně. Na jejich stolech se vyskytuje odedávna a je nepostradatelným prvkem štědrovečerní večeře. Toto jídlo je extrémně aromatické a snadno se připravuje.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Houbový bujón 3L
7.5  g
kysané zelí
350  g
sušené houby
35  g
cibule
52.5  g
Máslo, bez soli
75  g
cukr
1  lžička
černý pepř
1  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
13.3 G
Energie
193.2 kcal
Tuky
15.8 G
Protein
2.1 G
Informace na porci

Postup

54 Minut
  • Krok 1

    15 min
    Nejprve vymačkáme kysané zelí, abyste odstranili přebytečnou kyselost. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme ho ještě lehce propláchnout pod studenou vodou. Poté, co máme zelí vymačkané, ho podlijeme vodou a dáme vařit, dokud nezměkne. Během vaření se zelí ještě trošku zbaví své kyselosti.
  • Krok 3

    15 min
    Houby namočíme a uvaříme zvlášť s kostkou vývaru. Poté houby vyjmeme (vodu necháme) a nakrájíme na nudličky.
  • Krok 4

    10 min
    Cibuli oloupeme a nakrájíme, zpěníme na másle. Poté přidáme nahrájené houby a chvíli opékáme.
  • Krok 5

    10 min
    Cibuli a s houbami spojíme se zelím a několik minut podusíme
  • Krok 6

    1 min
    Podle chuti přidáme cukr a pepř.
  • Krok 7

    3 min
    Nakonec přilijeme houbový vývar (který jste získali z vaření hub) do zelí. Tento vývar dodá pokrmu intenzivní houbovou chuť. Chvíli dusíme dokud se chutě nespojí.
Zelí s houbami

Krok 1 z 6

Nejprve vymačkáme kysané zelí, abyste odstranili přebytečnou kyselost. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme ho ještě lehce propláchnout pod studenou vodou. Poté, co máme zelí vymačkané, ho podlijeme vodou a dáme vařit, dokud nezměkne. Během vaření se zelí ještě trošku zbaví své kyselosti.

Zelí s houbami

Krok 3 z 6

Krok 3 Krok 3

Houby namočíme a uvaříme zvlášť s kostkou vývaru. Poté houby vyjmeme (vodu necháme) a nakrájíme na nudličky.

Zelí s houbami

Krok 4 z 6

Krok 4 Krok 4

Cibuli oloupeme a nakrájíme, zpěníme na másle. Poté přidáme nahrájené houby a chvíli opékáme.

Zelí s houbami

Krok 5 z 6

Krok 5 Krok 5

Cibuli a s houbami spojíme se zelím a několik minut podusíme

Zelí s houbami

Krok 6 z 6

Krok 6 Krok 6

Podle chuti přidáme cukr a pepř.

Zelí s houbami

Krok 7 z 6

Krok 7 Krok 7

Nakonec přilijeme houbový vývar (který jste získali z vaření hub) do zelí. Tento vývar dodá pokrmu intenzivní houbovou chuť. Chvíli dusíme dokud se chutě nespojí.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
17 + 0 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Cenově dostupný
  • Díkůvzdání
  • Do 300 kal
  • Dušení
  • Evropská
  • Historická
  • Hlavní chod
  • Místní
  • Nízký cukr
  • Podzim
  • Polská kuchyně
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Pozdní večeře
  • Příloha
  • Vánoce
  • Zdroj vlákniny
  • Zelenina

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Rychlé fleky se zelím, masem a houbami

    Rychlé fleky se zelím, masem a houbami

    47 min Snadný
  • Houbový koláč se zelím

    Houbový koláč se zelím

    190 min Snadný
  • Gyros salát s červeným zelím

    Gyros salát s červeným zelím

    160 min Snadný
  • Tofu a čínské zelí ve sweet chilli omáčce

    Tofu a čínské zelí ve sweet chilli omáčce

    20 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies