Zapečené žampiony a sýr halloumi, to je kombinace, kterou si jednoduše zamilujete! Skvělým základem vám bude už jemná ricotta, která žampiony krásně provoní petrželkou a česnekem. O skutečný labužnický zážitek se pak postará sýr halloumi, který žampionům dodá zlatavou a křupavou krustu. To nejlepší vás ale bude čekat uvnitř! Rozkrojte propečený žampion a užijte si pohled na vytékající šťávu propojenou s pestem a lehce se roztékajícím sýrem. Až ochutnáte první sousto, bude vám jasné, že na tyto žampiony jen tak nezapomenete.
Ingredience
5
Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky Maggi Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.
Krok číslo 2
5 min
Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.
Krok číslo 3
5 min
Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
Krok číslo 4
20 min
Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
Krok číslo 5
3 min
Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.
Krok číslo 1
z
5
Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky Maggi Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.
Krok číslo 2
z
5
Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.
Krok číslo 3
z
5
Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
Krok číslo 4
z
5
Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
Krok číslo 5
z
5
Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0