Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapečené žampiony portobello

0
93 min
Snadný
Zapečené žampiony a sýr halloumi, to je kombinace, kterou si jednoduše zamilujete! Skvělým základem vám bude už jemná ricotta, která žampiony krásně provoní petrželkou a česnekem. O skutečný labužnický zážitek se pak postará sýr halloumi, který žampionům dodá zlatavou a křupavou krustu. To nejlepší vás ale bude čekat uvnitř! Rozkrojte propečený žampion a užijte si pohled na vytékající šťávu propojenou s pestem a lehce se roztékajícím sýrem. Až ochutnáte první sousto, bude vám jasné, že na tyto žampiony jen tak nezapomenete.

Ingredience

-
5
+

Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

střední žampiony portobello
5 ks
sýr ricotta
250 g
petržel
1 snítka
olivový olej
2 lžíce
česnek
0.5 stroužek
žloutek
1 ks
sýr halloumi
100 g
slunečnicová semínka
1 trochu
olivový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
213.22 kcal
Sacharidy
5.03 G
Protein
14.24 G
Tuky
15.55 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

93 Minut
Krok číslo 1
60 min
Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky MAGGI Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.
Krok číslo 2
5 min
Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.
Krok číslo 3
5 min
Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
Krok číslo 4
20 min
Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
Krok číslo 5
3 min
Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.
Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 1 z 5

Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky MAGGI Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 2 z 5

Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 3 z 5

Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 4 z 5

Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 5 z 5

Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno