Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Steak s pepřovou omáčkou

0
30 min
Snadný
Existuje pro milovníky masa něco lepšího než kus kvalitního steaku? Nemyslíme si! Právě pro tuto delikatesu jsme připravili recept na pepřovou omáčku, která maso skvěle doplní, ale nepřebije jeho přirozenou chuť. Kombinace propečené cibule, zeleného pepře a hořčice si skvěle sedne k jemné smetaně. V omáčce tak vykouzlí delikátní peprnou chuť. Užijte si hustou konzistenci, která bude pro váš steak jako stvořená!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

hovězí svíčková
500 g
MAGGI Hovězí bujón
1 kostka
suché červené víno
0.5 dl
šalotka
1 ks
dijonská hořčice
1 lžíce
sladká smetana 30%
2 lžíce
černý pepř
1 špetka
nakládaný zelený pepř
1 lžíce
sůl
1 špetka
slunečnicový olej
1 lžíce
máslo
1 lžíce

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
261.83 kcal
Protein
29.64 G
Sacharidy
2.75 G
Tuky
13.46 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

30 Minut
Krok číslo 1
4 min
Svíčkovou nakrájejte na 4 stejné steaky, posypte z obou stran pepřem a osmažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte trochou soli.
Krok číslo 2
5 min
Zrna zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách je sceďte.
Krok číslo 3
5 min
Na výpeku z masa nechte zesklovatět najemno nakrájené šalotky, přidejte lžíci másla.
Krok číslo 4
10 min
Přilijte víno, bujón, hořčici a zelené koření. Duste, dokud se polovina tekutin nevypaří.
Krok číslo 5
5 min
Následně přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Krok číslo 6
1 min
Steaky servírujte polité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.
Steak s pepřovou omáčkou

Krok číslo 1 z 6

Svíčkovou nakrájejte na 4 stejné steaky, posypte z obou stran pepřem a osmažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte trochou soli.

Steak s pepřovou omáčkou

Krok číslo 2 z 6

Zrna zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách je sceďte.

Steak s pepřovou omáčkou

Krok číslo 3 z 6

Na výpeku z masa nechte zesklovatět najemno nakrájené šalotky, přidejte lžíci másla.

Steak s pepřovou omáčkou

Krok číslo 4 z 6

Přilijte víno, bujón, hořčici a zelené koření. Duste, dokud se polovina tekutin nevypaří.

Steak s pepřovou omáčkou

Krok číslo 5 z 6

Následně přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.

Steak s pepřovou omáčkou

Krok číslo 6 z 6

Steaky servírujte polité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno