Existuje pro milovníky masa něco lepšího než kus kvalitního steaku? Nemyslíme si! Právě pro tuto delikatesu jsme připravili recept na pepřovou omáčku, která maso skvěle doplní, ale nepřebije jeho přirozenou chuť. Kombinace propečené cibule, zeleného pepře a hořčice si skvěle sedne k jemné smetaně. V omáčce tak vykouzlí delikátní peprnou chuť. Užijte si hustou konzistenci, která bude pro váš steak jako stvořená!
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Svíčkovou nakrájejte na 4 stejné steaky, posypte z obou stran pepřem a osmažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte trochou soli.
Krok číslo 2
5 min
Zrna zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách je sceďte.
Krok číslo 3
5 min
Na výpeku z masa nechte zesklovatět najemno nakrájené šalotky, přidejte lžíci másla.
Krok číslo 4
10 min
Přilijte víno, bujón, hořčici a zelené koření. Duste, dokud se polovina tekutin nevypaří.
Krok číslo 5
5 min
Následně přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Krok číslo 6
1 min
Steaky servírujte polité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.
Krok číslo 1
z
6
Svíčkovou nakrájejte na 4 stejné steaky, posypte z obou stran pepřem a osmažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte trochou soli.
Krok číslo 2
z
6
Zrna zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách je sceďte.
Krok číslo 3
z
6
Na výpeku z masa nechte zesklovatět najemno nakrájené šalotky, přidejte lžíci másla.
Krok číslo 4
z
6
Přilijte víno, bujón, hořčici a zelené koření. Duste, dokud se polovina tekutin nevypaří.
Krok číslo 5
z
6
Následně přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Krok číslo 6
z
6
Steaky servírujte polité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0