Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

(0)
30 min
Snadný
Steak, také často označovaný jako biftek, je splněným snem každého milovníka masa. Šťavnatý kus hovězího masa, který je propečený na správný stupeň, může poskytnout mimořádný chuťový zážitek, zvláště když je doplněn aromatickou pepřovou omáčkou. Ale odkud přesně steaky pocházejí? Určitě je spojujeme s Amerikou. Vyplatí se však na chvíli vrátit do Norska, kde se slovo steik poprvé objevilo pro označení tlustého plátku masa. Za vynález steaku však nejsou zodpovědní Norové, ani Američané. Příběh nás zavede do Itálie, přesněji do Florencie, kde se poprvé podával kus pevného masa. Na tomto místě je však nutné upozornit i na moderní steaky – z hovězího masa. V podobě, v jaké je známe dnes, byly skutečně vyvinuty v New Yorku a rychle se rozšířily i po celé Evropě.

Pepřová omáčka k hovězímu steaku - perfektní kombinace pro každou příležitost


Milovníci masa vědí, že šťavnatý kus kvalitního hovězího zaručí lahůdku pro mlsné jazýčky. Steak v pepřové omáčce je však ještě lepší kombinace, která se bude hodit pro každou příležitost. A co víc, pepřová omáčka na hovězí steak je výjimečně jednoduchá na přípravu. Kuličky pepře zalijte vroucí vodou, sceďte a přidejte k osmažené cibulce, smetaně a vývaru a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Rovnoměrně opečený řízek posypeme solí a poté přelijeme předem připravenou omáčkou. Toto jídlo se skvěle hodí nejen na rodinnou večeři , ale i na jiné slavnostní příležitosti. Vaši hosté si tuto chuť a jedinečné aroma budou jistě dlouho pamatovat.

Co podávat ke steaku v pepřové omáčce?


Steak v pepřové omáčce je jedním z těch jídel, které se nejlépe hodí k bramborám. Brambory můžeme zvolit buď vařené nebo pečené, které také lehce pokapeme pepřovou omáčkou. V jiné verzi můžeme ke steaku přidat vařenou zeleninu. Nejlepším řešením je chřest, mrkev, brokolice nebo zelené fazolky. Případně poslouží i čerstvý, křupavý chléb. Připomeňme, že dobrým doplňkem může být i salát z červené řepy nebo nakládaná zelenina. Steak v pepřové omáčce jistě zasytí naši chuť k jídlu na výjimečně dlouhou dobu - toho se bát nemusíme.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
hovězí maso
500  g
MAGGI Hovězí bujón
1  kostka
Červené polosuché víno
45  g
šalotka
20  g
hořčice
20  g
smetana
40  g
černý pepř
1  špetka
sůl
1  špetka
slunečnicový olej
1  lžíce
máslo
1  lžíce
černý pepř
5  kuličky
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
6.5 G
Energie
272 kcal
Tuky
14.2 G
Protein
28.2 G
Informace na porci

Postup

30 Minut
  • Krok 1

    4 min
    Panenku nakrájejte na 4 stejné steaky, posypeme z obou stran pepřem a zprudka opečte na lžíci oleje asi 2 minuty z každé strany. Po usmažení posypte špetkou soli.
  • Krok 2

    5 min
    Kuličky zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách sceďte.
  • Krok 3

    5 min
    Na pánvi po opečení masa zesklovatějte nadrobno nakrájenou šalotku. Po chvíli přidejte lžíci másla.
  • Krok 4

    10 min
    Přidejte víno, vývar z bujónu, hořčici a zelený pepř. Vařte, dokud se polovina tekutiny neodpaří.
  • Krok 5

    5 min
    Poté přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Krok 6

    1 min
    Steaky podávejte přelité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.
Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

Krok 1 z 6

Panenku nakrájejte na 4 stejné steaky, posypeme z obou stran pepřem a zprudka opečte na lžíci oleje asi 2 minuty z každé strany. Po usmažení posypte špetkou soli.

Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

Krok 2 z 6

Kuličky zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách sceďte.

Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

Krok 3 z 6

Na pánvi po opečení masa zesklovatějte nadrobno nakrájenou šalotku. Po chvíli přidejte lžíci másla.

Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

Krok 4 z 6

Přidejte víno, vývar z bujónu, hořčici a zelený pepř. Vařte, dokud se polovina tekutiny neodpaří.

Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

Krok 5 z 6

Poté přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.

Šťavnatý hovězí steak s pepřovou omáčkou

Krok 6 z 6

Steaky podávejte přelité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
3 + 8 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Americká
  • Barbecue
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Fusion
  • Globální
  • Grilovaný
  • Hlavní chod
  • Hovězí
  • Keto-Friendly
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Oslava
  • Pozdní večeře
  • Rande
  • S masem
  • Top jídla
  • Úvodní chod
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Šťavnatý kuřecí steak

    Šťavnatý kuřecí steak

    150 min Snadný
  • Šťavnatý vepřový steak s červenou cibulí

    Šťavnatý vepřový steak s červenou cibulí

    50 min středně pokročilí

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies